Megtámadták az FIA elnökét, ő csak nevetett rajta

Mohammed bin Szulajm, USA Nagydíj 2022
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Mohammed ben Sulayem, FIA President, looks on from the podium during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2022 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A 2021 decembere óta Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökeként dolgozó Mohammed bin Szulajm elárulta, hogy tisztában van azzal, hogy kik azok, akik folyton ellene fordulnak és megpróbálják elmozdítani őt a pozíciójából.

Eseménydús bő két éven van túl Mohammed bin Szulajm az FIA élén, akinek az irányítása alatt máris óriási változások zajlottak le a szövetségen belül és a Forma–1-ben is. A közvélemény súlyos kritikákkal illette a közelmúltban az FIA bevételeit a középpontba helyező szakvezetőt, valamint elődje, Jean Todt is durván bírálta őt nemrég.

Bin Szulajm egyik fő célja, hogy az FIA hatalma még nagyobb legyen a Forma–1-en belül,

emiatt pedig gyakran kerül összetűzésbe a Liberty Mediával, akik jelenleg (bérben) a sorozat jogtulajdonosai. A német Motorsport-Magazinnak a tavaly szexista botrányba is keveredett FIA-elnök elárulta, hogy sok támadás éri őt, de tudja, hogy kik által.

Mohammed bin Szulajm, az FIA elnöke Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Chris Graythen

Csak nevet a támadóin az FIA elnöke

„Tudom, hogy kik támadnak engem. És azt hiszik, hogy én ezt nem tudom. Komolyan elhiszik, hogy ebben a pozícióban lennék, ha buta emberekkel venném körül magam? Természetesen nagyon okos csapatom van. A paddock egy nagyon szűk kört jelent, mindenki ismer mindenkit.

Hogy ez kontraproduktív? Nem. Jó tesz az üzletnek? Nem.

Az emberek összeülnek, vitáznak, kezet fognak, aláírnak egy szerződést. Tudjuk, hogy mi a mi felelősségünk, a feladatunk, és fordítva. Ez kétirányú út. A tisztánlátás fontos. (...)

Muszáj, hogy az emberek, akik nekünk dolgoznak, értékesebbé váljanak" – idézte Mohammed bin Szulajm nyilatkozatát az M4 Sport.

Az FIA elnöke hozzátette azt is, hogy nem tart attól, hogy a Liberty Media és néhány Forma–1-es csapat elszakad az sportágtól, ugyanis szerinte életképtelen lenne egy FIA-tól független elitbajnokság.