Az FIA elnökét szidja a szövetség korábbi vezetője

Mohammed bin Szulajm, USA Nagydíj 2022
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Mohammed ben Sulayem, FIA President, looks on from the podium during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2022 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az FIA korábbi elnöke, Jean Todt nyíltan bírálta a Nemzetközi Automobil Szövetség jelenlegi első emberét, Mohammed bin Szulajmot.

Egymásra mutogat az FIA jelenlegi és korábbi elnöke

Mohammed bin Szulajm 2021 decembere óta az FIA elnöke, a szövetség élén töltött ideje során az FIA bevételeinek növelése, valamint a Forma-1 ügyeibe való nagyobb beleszólás a kiemelt célja.

A 62 éves vezető korábban többször is bírálta elődjét, a szövetséget három cikluson át irányító Jean Todtot, miszerint a francia szakember komoly adósságokat görgetett maga előtt.

Bin Szulajm szerint ez több mint 20 millió dolláros összeget jelentett, ám ezeket neki sikerült kiegyenlítenie.

Mohammed bin Szulajm, az FIA jelenlegi elnöke Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Chris Graythen

Nyugdíjba vonulása óta Todt először szólalt meg utódjáról, és reagált a kritikákra. A korábbi elnök szerint a koronavírus-járvány jelentősen rányomta a bélyegét a 2021-es mérlegükre, de szerinte az FIA sokkal jobb helyzetbe került a távozásakor, mint amikor átvette az irányítást.

"Amikor távoztam, a költségvetés csaknem a háromszorosa volt a korábbinak, sok új bevételi forrással és sorozattal, mint a Forma-E, a hosszútávú vagy a tereprali-világbajnokság. Az igaz, hogy a távozásomkor volt egy le nem zárt jogvita a glóriával kapcsolatban, de ezt nem söpörtük a szőnyeg alá. Mindent megfelelően dokumentáltunk, és az egészet felügyelte a hivatalunk. Amikor távoztam, semmit sem titkoltunk. Ez volt az egyetlen nyitott ügy.

nyilakozta Todt, aki nincs túl jó véleménnyel Mohammed bin Szulajmról.

Az FIA korábbi elnöke szerint minden a feje tetejére állt

"Alapvetően úgy gondolkodom, hogy amikor lezárul egy fejezet, és egy másik kezdődik, nem szükséges az elődömet támadnom. Akár a Peugeot-tól, akár a Ferraritól, akár az FIA-tól távoztam, sosem mondtam semmi rosszat. Nincs is értelme másokat hibáztatni, főleg nem tévedésből. Nem tehetsz semmit az ellen, hogy valaki kritizáljon vagy elmondja a véleményét, de mindennel, amit az elnökségem alatt tettem, egyetértett a szenátus és a világtanács" - emelte ki az FIA korábbi elnöke, aki azért odaszúrt az utódjának, mert úgy gondolja, hogy a távozása óta minden gyökeresen megváltozott.

Jean Todt szerint mindent megváltoztatott az utódja Forrás: AFP/Julien De Rosa

"Minden, amit az én szolgálati időm alatt bevezettünk, a feje tetejére állítottak" -

idézte az m4sport.hu Todt szavait.