Teljesült a ferrarisok kívánsága: kirúgták a csapat kulcsemberét

Ignacio Rueda, Ferrari, Iñaki, Inaki
Vágólapra másolva!
Olasz sajtóhírek szerint távozik a Scuderia Ferrari Forma–1-es csapatától az istálló korábbi főstratégája, Iñaki Rueda. A spanyol szakember maradhat a Ferrari kötelékén belül, de az sem kizárt, hogy az AlphaTaurinál folytatja a karrierjét.

A Corriere dello Sport értesülései szerint a tavaly februárig stratégiai főnökként, azóta "csak" a maranellói gyár stratégiai részlegén dolgozó Iñaki Rueda

a folytatásban már nem a Ferrari Forma–1-es csapatának munkáját segíti, hanem az olaszok sportautó-részlegén dolgozik majd.

Az elmúlt két évben a Ferrari számos stratégiai hibát követett el az F1-es versenyhétvégéken, így – főleg 2022-ben – rengeteg szurkoló és a csapat korábbi sportigazgatója, Cesare Fiorio is a kirúgása mellett érvelt, most pedig végképp megszabadul a spanyol szakembertől az olaszok F1-es részlege.

Iñaki Rueda távozik a Ferraritól Forrás: twitter.com/mattcl16

A Red Bull fiókcsapatához kerülhetnek a Ferrari emberei

Rueda elődje az a Laurent Mekies volt a főstratéga posztján, aki idéntől az AlphaTauri csapatfőnökeként dolgozik; míg a Ferrari jelenlegi stratégiai vezetője Ravin Jain. Az olasz sajtóban megjelent hírek szerint Mekies azt tervezi, hogy

több korábbi emberét is megpróbálja a Red Bull fiókcsapatához csalogatni,

így amennyiben a Forma–1-ben kíván maradni, Rueda, és a Ferrari-akadémia korábbi vezetője, Marco Matassa is erre a sorsra juthat.