Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Laurent Mekies sportigazgató távozik a Ferraritól és a jövőben az AlphaTauri csapatánál fog új szerepkörben dogozni.

A RacingNews365.com olasz forrásokra hivatkozva arról számot be, hogy Mekies a Red Bull testvércsapatához, az AlpaTaurihoz szerződik, ahol Franz Tost csapatfőnök munkáját segíti majd és nem nem kizárt, hogy a későbbiekben csapatfőnökké léptetik majd elő. Az olasz Formula–1-es csapat egyelőre nem jelentette be a hírt hivatalosan.

Mekies korábban már több mint tíz évet dolgozott a faenzai istállónál, többek között ő volt Baumgartner Zsolt versenymérnöke, amikor a csapat még Minardi néven szerepelt az F1-en,

sőt még azután is évekig szolgálta a gárdát főmérnökkét, hogy a Red Bull 2006-ban felvásárolta a Minardit és Toro Rosso néven elindította második csapatát a száguldó cirkuszban.

Laurent Mekies távozik a Ferraritól Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A három nap híján 46 esztendős szakember aztán a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) került, ahol biztonsági igazgatóként, majd helyettes versenyigazgatóként is tevékenykedett. 2018 szeptemberében szerződött a Ferrarihoz, ahol mostanáig sportigazgatóként tevékenykedett.

A portál hozzáteszi, hogy a szezont gyengén kezdő Alpha Taurinál jelentős személyi átrendeződés várható. Erre utal az is, hogy márciusban szerződtették Lars Stegelmannt, aki a csapat kereskedelmi részlegének élén áll. Mindez arra utal, hogy az elmúlt hónapokban felmerült pletykákkal ellentétben a Red Bull nem akarja eladni második számú csapatát.