Társoldalunk:

Kimi Räikkönen visszatért a versenypályára - videók

2022.08.12. 08:41

Kimi Räikkönen egy teszt formájában tért vissza a versenypályára, hogy felkészüljön a jövő héten esedékes NASCAR-futamára. A finn pilóta egyelőre nem tervez egynél több versenyhétvégét a sorozatban.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Kimi Räikkönen tavalyi F1-es visszavonulása óta először fog versenyezni a jövő heti NASCAR-futamon. A finn pilóta a Trackhouse Racing színeiben fog indulni, és a pár nappal korábbi üléspróbája után csütörtökön már tesztelte is az autót.

Räikkönen Virginiában tesztelt

A júniusban módosított szabályok értelmében Räikkönennek bizonyos feltételek, illetve szabályok mellett lehetősége volt kipróbálnia a kocsit a virginiai pályán. A 42 éves pilóta tesztje a kezdéstől számítva legfeljebb tíz órán át tarthatott, maximum három szett Goodyear-abroncsot használhatott fel, és más nem járathatta be a kocsit. Emellett az adatgyűjtést és a beállítások változtatásának lehetőségét is korlátozták.

Räikkönen jövő héten áll rajthoz Watkins Glenben, ami várhatóan jelentősen megdobja a futam, illetve az egész hétvége nézettségét. Csapattársai a mexikói Daniel Suárez, valamint az amerikai Ross Chastain lesznek, akik egy-egy futamot nyertek ebben a szezonban a mostanihoz hasonló, kanyargós helyszíneken. Előbbi egyébként a hét elején átnézte az adatokat 2007 F1-es világbajnokával.

Räikkönen egyébként nem most mutatkozik be a NASCAR-ban, hiszen 2011-ben már szerepelt a sorozatban, igaz, nem a főszériában, hanem két betétsorozatban. Ami a jövőt illeti, a finn pilóta nem zárta ki a folytatást, de egyelőre csak erre az alkalomra koncentrál.

Nyilvánvalóan volt lehetőség arra, hogy több [versenyt] teljesítsek idén, de szerintem kissé túl gyorsan jött az egésznyilatkozta. – Szerintem jobb volt, hogy megvártuk ezt a futamot, így mindenre fel tudunk készülni, és száz százalékig elvégeztük a munkát. Hogy mi lesz az eredmény, azt senki sem tudja, de a lehető legnagyobb esélyt adjuk magunknak. Hogy mi jön ezután? Nem tudom, senki nem tudja. Megpróbálunk egy jó versenyt futni, élvezzük, és meglátjuk, mit hoz a jövő. Nincsenek más terveim. Jelenleg ennyim van, és innen megyünk tovább.”

Jövő héten már az éles bevetés jön

Bár kétségtelen, hogy Räikkönen lesz a legnagyobb név, aki bemutatkozik a Cup Seriesben, nem ő lesz az egyetlen, az európai nézők számára ismertebb első bálozó. A korábban szintén az F1-ben versenyző Danyiil Kvjat, valamint a 2010-es Le Mans-i győztes, Mike Rockenfeller ugyanis szintén most indul először a sorozat első számú bajnokságának egyik futamán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK