Räikkönen visszatér versenyezni, de csak egy futamra

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Alfa Romeo Racing, Kimi Räikkönen
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait during the Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix 2021, 22th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from December 10 to 12, 2021 on the Yas Marina Circuit, in Yas Island, Abu Dhabi - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
A NASCAR egyik augusztusi helyszínén áll rajthoz, egyelőre egyetlen versenyre tér vissza a Forma-1-ből tavaly visszavonuló pilóta. Lehet, hogy egyetlen teszttel a háta mögött indul el Watkins Glenben.

A Forma-1 2007-es világbajnoka, a rajongókat megosztó, de igen népes szurkolótáborral rendelkező Kimi Räikkönen visszatér versenyezni, igaz, egyelőre csak egyetlen futam erejéig, derült ki csütörtökön.

Augusztusban, a NASCAR-ban a Watkins Glen-i pályán fog rajthoz állni

(ez nem oválpálya, hanem egy kanyargós helyszín) a Trackhouse Racing csapattal.

A finn tavaly visszavonult a Forma-1-től, s bár nem beszélt arról, hogy más kategóriákban rendszeresen szerepelni fog, őt ismerve azért sejthettük, hogy időnként beül majd a volán mögé.

A tervek szerint legalább egy teszttel a háta mögött vág bele Räikkönen a kalandba, de lehet, hogy ezen túl csak szimulátorban fog készülni. Korábban, 2010 környékén a két évig tartó F1-es távolléte alatt már belekóstolt a szériába, jóllehet, nem a NASCAR fő sorozatában, hanem az egyik betétbajnokságában, a mai Xfinityben.

„Sokat beszéltünk róla, hogy miképp valósulhatna meg, melyik verseny lenne jó rá" – mondta.

„Csupán egyetlen versenyről van szó, így a családomnak is megfelelő. Mindig élveztem azt a néhány futamot, amit az USA-ban futottam."

Räikkönen hozzátette, még sohasem járt Watkins Glenben, de biztos benne, hogy jól fog szórakozni. Autója egy Chevrolet Camaro ZL1 lesz. A csapat vezetője elmondta, hogy régóta nagy rajongója a finnek, és 2011-ben nagyon élvezte, hogy versenyezhetett is ellene. Az Autosport úgy tudja, Justin Marks már a tavalyi év végén felvette a kapcsolatot a pilótával, de csak az utóbbi hetekben élénkült meg a párbeszéd.