Társoldalunk:
Hírlevél

Räikkönen visszatér versenyezni, de csak egy futamra

2022.05.26. 16:41

A NASCAR egyik augusztusi helyszínén áll rajthoz, egyelőre egyetlen versenyre tér vissza a Forma-1-ből tavaly visszavonuló pilóta. Lehet, hogy egyetlen teszttel a háta mögött indul el Watkins Glenben.

A Forma-1 2007-es világbajnoka, a rajongókat megosztó, de igen népes szurkolótáborral rendelkező Kimi Räikkönen visszatér versenyezni, igaz, egyelőre csak egyetlen futam erejéig, derült ki csütörtökön. Augusztusban, a NASCAR-ban a Watkins Glen-i pályán fog rajthoz állni (ez nem oválpálya, hanem egy kanyargós helyszín) a Trackhouse Racing csapattal.

A finn tavaly visszavonult a Forma-1-től, s bár nem beszélt arról, hogy más kategóriákban rendszeresen szerepelni fog, őt ismerve azért sejthettük, hogy időnként beül majd a volán mögé.

A tervek szerint legalább egy teszttel a háta mögött vág bele Räikkönen a kalandba, de lehet, hogy ezen túl csak szimulátorban fog készülni. Korábban, 2010 környékén a két évig tartó F1-es távolléte alatt már belekóstolt a szériába, jóllehet, nem a NASCAR fő sorozatában, hanem az egyik betétbajnokságában, a mai Xfinityben.

„Sokat beszéltünk róla, hogy miképp valósulhatna meg, melyik verseny lenne jó rá" – mondta.

Sok tényezőt figyelembe vettünk, és összességében láttam értelmét az indulásnak.

„Csupán egyetlen versenyről van szó, így a családomnak is megfelelő. Mindig élveztem azt a néhány futamot, amit az USA-ban futottam."

Räikkönen hozzátette, még sohasem járt Watkins Glenben, de biztos benne, hogy jól fog szórakozni. Autója egy Chevrolet Camaro ZL1 lesz. A csapat vezetője elmondta, hogy régóta nagy rajongója a finnek, és 2011-ben nagyon élvezte, hogy versenyezhetett is ellene. Az Autosport úgy tudja, Justin Marks már a tavalyi év végén felvette a kapcsolatot a pilótával, de csak az utóbbi hetekben élénkült meg a párbeszéd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK