Vágólapra másolva!
Lando Norris több szempontból is követi Lewis Hamiltont és Max Verstappent. A brit pilóta hozzájuk és több más versenyzőhöz hasonlóan Monacóba költözött, és a hírek szerint mostantól ő kapja kézhez csapatától a harmadik legnagyobb összeget a tavalyi szezon két éllovasa után.

A következő években nem várható, hogy Lando Norris szakmai élete gyökeresen megváltozik, a brit pilóta ugyanis nemrég 2025-ig hosszabbított a McLarennel. A mindennapjai viszont az elmúlt időszakban jelentősen átalakultak, ugyanis, ahogyan azt tavaly bejelentette, hazájából Moncóba költözik.

Norris több másik F1-es pilótához hasonlóan Monacóba költözött Forrás: Ben Peter Catchpole

A brit pilóta ezzel követte Lewis Hamilton és Max Verstappen példáját, de rajtuk kívül Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas is a hercegségben él, Charles Leclerc esetében pedig nemzetiségéből adódóan ez szinte természetes. Norris azonban még csak mostanában ismerkedik új lakhelyével.

Most már beköltöztem a kastélyomba

viccelődött a nemzetközi média néhány képviselőjének jelenlétében lezajlott sajtóbeszélgetésen. – Szép kilátás [nyílik] a monacói kis lakásomból. Még nem töltöttem ott sok időt, [hiszen] már jó pár napja a McLarennél vagyok, és ott volt a Brit Awards [kedden meghívták egy brit popzenei díjátadóra – a szerk.], az azt megelőző napon pedig szimulátoroztam. Már mindent átszállítottunk, [de] néhány dobozt még ki kell pakolni, meg ilyesmi.”

Norrisnak eddig sem kellett félnie, hogy a monacói lakásért fizetett összeg csődbe viszi, de új szerződésének köszönhetően az eddiginél is jobb anyagi helyzetbe került. Ahogyan nemrég mi is beszámoltunk róla, sajtóértesülések szerint korábban 5 millió dollárt, vagyis több mint másfél milliárd forintot kapott kézhez, de a The Sunnál úgy tudják, hogy ez jelentősen megnőtt. A brit bulvárlap szerint a McLaren versenyzője mostantól évi 10,5 millió fontot (közel 4,5 milliárd forint) visz haza, amivel a fizetési ranglista harmadik helyére lépett fel Hamilton és Verstappen mögé. Ez utóbbit nem erősítette meg, de azt igen, hogy valóban emelték a bérét.

Igen, ez egyértelműen segít nekem egy kicsit – jelentette ki. – Ha az embernek jó szezonja van, akkor természetszerűleg emelkedik egy kicsit [a fizetése], különösen akkor, ha más csapatoktól is érkezik lehetőség.

Ez pénzügyi szempontból mindig jól jön.”

Norris tavaly azt is elárulta, hogy a költözésről meghozott döntést anyagi szempontok is vezérelték, hiszen Monacóban kedvezőbbek az adózási törvények. A 22 éves versenyző ugyanakkor leszögezte, nem ez az elsődleges szempont az életében.

A hírek szerint Norris közvetlenül Hamilton és Verstappen mögé jött fel a fizetési ranglistán Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

„Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de számomra őszintén nem ez a legnagyobb dolog – bizonygatta. – Mindig is azt vallottam, hogy a saját szórakozásom és boldogságom mindenek felett áll, és nekem még mindig ez a legfontosabb. Az egészben ez a döntő tényező. [Korábban] azt állítottam, hogy nem fogok Monacóba költözni, de a dolgok változnak, a boldogságom pedig mindennél előbbre való.”