Társoldalunk:

Norris nem keres eleget ahhoz, hogy megérje neki Monacóba költözni

2020.02.18. 10:43

Lando Norris szerint a jelenlegi fizetése mellett nem érdemes Monacóba költöznie és feladnia a jelenlegi életvitelét, mert közel van a gyárhoz és Londonhoz is. A közösségi médiában nem akar lemondani a mókázásról, de összeszedettebb képet mutatna magáról. 

Az F1-es pilóták többségével ellentétben Lando Norris nem Monacóban, hanem hazájában, Angliában él. A brit versenyző szerint ez egyhamar nem is fog változni, ugyanis jelenlegi fizetése nem teszi lehetővé a költözést. Norris ugyanakkor hangsúlyozta, jól érzi magát hazájában.

A húsz esztendős versenyző a hírek szerint évi 400 ezer fontot, vagyis körülbelül 160 millió forintot keres. Ezzel a fizetési rangsor második felében található, az első helyezett Lewis Hamilton például hozzávetőlegesen ennek százszorosát viszi haza. Norris úgy véli, ennyiből nem érdemes elköltöznie.

Norris a közeljövőben nem költözik Monacóba, inkább az angliai életet élveziForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Nem keresek eleget ahhoz, hogy a közeljövőben Monacóban lakjak” – mondta a McLaren MCL35 leleplezése után. A brit pilóta hozzátette, így is elégedett a lakhatási körülményeivel, mivel nemrég kapott új lakást, amit mindössze 3 perc 20 másodpercnyi autóút választ el a gyártól. Emellett az sem elhanyagolható, hogy sokkal gyakrabban találkozhat a barátaival úgy, ha hazájában él.

Jelenleg könnyen el tudok menni Londonba a barátaimmal, összességében jobb életem van így.

A versenyzők többségével ellentétben én nem keresek annyit, hogy a költözésből annyi hasznom legyen, ami ellensúlyozná ezt a veszteséget” – magyarázta a fiatal versenyző, aki nem zárkózik el attól, hogy valamikor Monacóban lakjon, és erre egyébként valószínűleg lenne lehetősége, mivel vagyonos családból származik. 

Norris azzal a problémával sem küzd, hogy az utcán túlságosan sokan szólítanák meg.

„[A korábbiakhoz képest] gyakrabban ismernek fel, de én nem Lewis Hamilton vagyok – mondta. – Nem állítanak meg mindenhol, azon a ponton vagyok, amikor élvezem a helyzetet, egyelőre még nem kell rejtőzködnöm.”

Sainz jól érzi magát, már tárgyalna a jövőről

Norris csapattársa, Carlos Sainz közben azt mondta az Autosportnak, hogy nagyon jól érzi magát a McLarennél, már el is kezdtek egyeztetni a szerződéshosszabbításról, de mivel még csak február van, nem siettetik a folyamatot.

Andreas Seidl csapatfőnök is megerősítette, hogy elégedettek a versenyzői felállással és minél hamarabb szeretnének tisztán látni a jövővel kapcsolatban, de a menedzsment sem kapkod a döntéssel és a bejelentéssel.

A balszerencsét okolja a lemaradásért

Norris úgy véli, a tavalyi szezonban összességében sokkal pechesebb volt, mint csapattársa, Carlos Sainz. Míg a spanyol versenyző 96 ponttal a bajnokság 6. helyén végzett, addig a 20 éves pilóta csupán 52 egységet gyűjtött, amivel a 11. pozícióban fejezte be az idényt.

„Tavaly mindkettőnknek voltak rossz hétvégéi, kihagyott lehetőségei – idézi a Racefans. – Ugyanakkor ha jobban megnézzük, én sokkal több pontot vesztettem megbízhatósági problémák, vagy éppen stratégiai hiba miatt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy bárki bármit is manipulálna, egyszerűen ez néha így működik.”

Norris nem aggódik amiatt, hogy tavaly jóval kevesebb pontot gyűjtött, mint Sainz - Galéria az MCL35-ös bemutatójárólForrás: McLaren

Norris hozzátette, nem akarja teljes egészében a balszerencsére fogni a nagy különbséget, nyilvánvalóan ő maga is követett el hibákat. Ugyanakkor nem érzi úgy, hogy rosszul teljesített volna, éppen ezért az idei szezont illetően sem aggódik.

Ha megvizsgáljuk, hogy bizonyos dolgoknak hogyan kellett volna alakulniuk, akkor nem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek elsőre tűnik

– fogalmazott. - Nem hiszem, hogy ennek bármilyen hatása is lesz a csapaton belüli eseményekre nézve.”

Norris már vezette is az idei MCL35-öst - GalériaForrás: MarkSutton/Mark Sutton

A fiatal pilóta tavaly gyakran keltett feltűnést a közösségi médiában a rendszeres jelenlétével és a laza karakterével is gyakran adott témát az internetezőknek. Elárulta, az idén kicsit összeszedettebb képet kíván mutatni magáról. 

„Sokan azt látják, hogy viccelődöm, és felróják a hibáimat azért, mert mókázom. Úgy tűnik, mintha nem összpontosítanék annyira, mint más versenyzők. Nem akarom, hogy ilyen kép alakuljon ki rólam. Nem fogok sokat változni, csak apróságok terén, hogy elszántabbnak tűnjek."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK