A McLaren pilótája is követi Hamiltont és Verstappent, és számít a kritikákra

Forma-1, Lando Norris, Katari Nagydíj 2021, péntek
McLaren's British driver Lando Norris (C) arrives for the first practice session ahead of the Qatari Formula One Grand Prix at the Losail International Circuit, in the city of Lusail, on November 19, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Angliából Monacóba teszi át a székhelyét a McLarennél versenyző Lando Norris. A 22 esztendős brit szerint nem volt könnyű meghoznia ezt a döntést, ami mögött anyagi szempontok is húzódnak.

Sokan talán bele sem gondolnak, hiszen hétről hétre a világ legnézettebb autóversenyén látják indulni őket, de bizony a fiatal Forma-1-es pilóták életében is eljön az a pillanat, ami mindenkiében, azaz előbb-utóbb elszakadnak a családjuktól és teljesen külön életet kezdenek. A 22 esztendős Lando Norrisnál ez most jött el, a McLaren pilótája ugyanis Angliából a mezőny több tagja által szintén lakóhelyül választott Monacóba költözik.

Norris már fotót is posztolt a még készülő új lakásból. Mint írja, december végén kapja meg a kulcsokat

Norris már eddig sem otthon lakott, de családjához és barátaihoz, na meg a McLaren gyárához közel élt. Nemsokára azonban már Monacóban fog, követve Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc (ő mondjuk ott született), Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo példáját. „Ez olyasmi, amit sok versenyző meglép, különösen azt nézve, hogy milyen a versenyzés. Más pilótáknál láthattuk, hogy a dolgok milyen gyorsan lejtmenetbe fordulhatnak. Nekem is gondolnom kell a jövőmre" – nyilatkozta az Autosportnak.

A McLarennel hosszú távú szerződést kötő brit emellett úgy érzi, eljutott oda a pályafutásában, hogy nem szükséges néhány perces autóútra laknia a McLaren wokingi központjától.

„Sokat profitálhattam a saját és a karrierem szempontjából is abból, hogy bármikor be tudtam menni a gyárba, amikor csak akartam. Ha volt egy rossz hétvégém, bármelyik nap el tudtam menni a szimulátorba, hogy kipróbáljak ezt-azt, beszéljek a mérnökeimmel és ilyenek. Imádom Angliát, valószínűleg még mindig ott vagyok a legszívesebben, ott van a családom és ott vannak a barátaim. Sokszor elmondtam azt is, hogy számomra az ilyen döntésekben az élvez elsőbbséget, hogy jól szórakozzak és élvezzem, amit csinálok. Úgyhogy nem volt könnyű döntés, éveken át nem is gondolkodtam ilyesmiben."

A csapattal ezen túl is szoros kapcsolatban lesz és ugyanúgy sok időt tölt majd a gyárban Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Egyszerűen úgy érzem, hogy jelenleg jól érzem magam ahhoz, hogy meghozzak egy ilyen döntést és a költözéssel töltsem az időmet. Továbbra is sok barátommal tudok találkozni és a családom is meg fog látogatni. Úgyhogy sok minden pontosan ugyanolyan marad, csak máshol fogok lakni.

Norris nem rejti véka alá azt sem, hogy anyagi szempontok is vezérelték, hiszen Monacóban jóval kedvezőbbek az adózási feltételek, mint Angliában. Azzal is tisztában van, hogy ez nem mindenkinek fog tetszeni. „Persze, megértem, és biztosan lesznek kritikák. De az emberek az életben sok mindent a pénzért tesznek, ez is csak egy ilyen dolog."

A Monacói Nagydíj mostantól neki is félig a hazai versenye lesz Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

A McLaren versenyzője még azt is elmondta, hogy az online platformokon pontosan úgy fogja tartani a kapcsolatot a szurkolóival, ahogyan eddig, és a mindennapjai is pontosan ugyanolyanok lesznek, sőt, a McLaren gyárában még több időt is fog eltölteni, mint az idén, mivel alaposan fel kell készülnie a 2022-es szabályokra és az új autó vezetésére.