Ön is megveheti a Magyar Nagydíj legdrámaibb módon szerzett F1-es trófeáját

Forma-1, Jacques Villeneuve, Williams, Magyar Nagydíj 1997
10 Aug 1997: Jacques Villeneuve of Canada takes the chequered flag in his Williams-Renault to win the Hungarian Grand Prix at Hungaroring in Hungary. \ Mandatory Credit: Mike Cooper /Allsport
Vágólapra másolva!
Damon Hill címvédőként egyetlen alkalommal állt dobogóra az 1997-es Forma–1-es szezonban, ám a Magyar Nagydíjon elért második helyének egyáltalán nem tudott örülni. Nem olyan meglepő tehát, hogy a brit világbajnok úgy döntött, nem tartja meg az általa megszerzett trófeát.

Az 1996-ban világbajnoki címet szerző Damon Hill a győztes szezonja végén távozott a Williamstől, és az Arrows csapatához szerződött. Az előző évi sikereit a brit pilóta meg sem közelítette, egyedül a Hungaroringen volt esélye egyáltalán a dobogóra. A Magyar Nagydíjon ráadásul meglepetésre a futamgyőzelem is másodperceken múlott számára, hiszen

Hill még az utolsó kört is az élen kezdte meg – ám az autója műszaki hiba miatt lelassult, így a williamses Jacques Villeneuve nyerte meg a versenyt, míg Hill másodikként zárt.

Damon Hill helyett Jacques Villeneuve-öt intette le elsőként a kockás zászló Forrás: Getty Images/Michael Cooper

Eladóvá vált Hill trófeája

Hiába volt ez az egyetlen Arrows-trófeája, a keserű szájíznek is köszönhetően Damon Hill már a futam után úgy döntött, hogy a mogyoródi második helyéért járó trófeát a csapatnál hagyja. Később, 2002-ben a csődbe ment csapat árverésre bocsátotta az ezüstkupát, ám most ismét eladóvá vált a trófea.

A brit Clevedon Salerooms aukciósház január közepén árverezi el a díjat, a kikiáltási összeg pedig 1600 font,

azaz alig több mint 700 ezer forint lesz.