A Ferrari még mindig kártérítést vár a Forma-1-től

F1 Grand Prix of Las Vegas - Practice GettyImageRank2 motorsport formula one racing Horizontal SPORT
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 16: The car of Carlos Sainz of Spain and Ferrari is removed from the circuit after stopping on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Las Vegas at Las Vegas Strip Circuit on November 16, 2023 in Las Vegas, Nevada. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrarinál még mindig nem tudják, ki fizeti majd meg a kárt, amit a Las Vegas-i pályán egy csatornafedél okozott a pilótájuk, Carlos Sainz autójában.

Még mindig Las Vegas

Carlos Sainz Ferrarija brutális sérüléseket szenvedett az egyik Las Vegas-i szabadedzésen, amikor egy nem megfelelően rögzített csatornafedél a padlólemezben, a motorban és a kasztniban is komoly károkat okozott.

Carlos Sainz Ferrarija darabokra tört Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Chris Graythen

Az első szabadedzést ekkor le is intették, a második pedig rengeteget csúszott, amiért a többi csatornát is ellenőrizni kellett. A sérülések miatt olyan elemeket is kellett cserélni a Ferrarin, ami miatt Sainz 10 helyes büntetést kapott, miközben nem ő volt a hibás.

Az ügy még nincs lezárva

Fred Vasseur, a csapat főnöke elmondta, az ügy még nincs lezárva, és még a Forma-1-ben sem mennek gyorsan a biztosítási ügyek.

„Mindenki tudja, amikor a biztosítókkal tárgyal, akkor minden egy örökkévalóságig tart. Ez az F1-re is igaz. Lesz időnk megbeszélni a dolgokat, pár napja nyitottuk újra az esetet" – mondta Vasseur, aki bízhat a kompenzálásban.

2017-ben a Maláj Nagydíjon Romain Grosjean autója is így sérült meg, akkor a Haas egy évvel később kapott 650 ezer eurót a pályát felügyelő biztosítótársaságtól.