Vágólapra másolva!
A tavalyi verseny után idén is készített egy hatalmas, F1-es témájú festményt készített a portugál Huariu, ami ezúttal a legendás Lewis Hamilton és hőse, Ayrton Senna előtt tiszteleg.

A tavaly megrendezett, első portimaói F1-es nagydíjhoz hasonlóan idén is hatalmas festmény készült a pálya szomszédságában lévő focipályára, amit szintén az előző alkotás megálmodója, Huariu jegyez. Tavaly a nem sokkal később hétszeres világbajnokká váló Lewis Hamiltont ábrázolta, idén még tovább ment.

A „Még a legendáknak is vannak hősei” című festmény az Estorilban rendezett 1985-ös Portugál Nagydíj győztese és a tavalyi, portimaói futamot megnyerő, a nyolcadik világbajnoki címére hajtó Hamilton előtt is tiszteleg,

különlegessége, hogy Senna halálának évfordulója a szombati edzésnapra esett és az F1 rekordjait átíró brit pilóta a versenyzés terén bevallottan Sennát tartotta példaképének.

Az idei festmény elkészítésével ugyanúgy a focipálya F1-rajongó tulajdonosai bízták meg őt, és a portugál Resident című portál szerint április 20-án kezdtek el dolgozni a megvalósításon azért, hogy április 29-re elkészüljenek. A művész elárulta, az idén nehezebb volt létrehozni a festményt.

„Ezúttal más rendszerrel álltam elő és több barátom is segített nekem. Mindegyikük egy adott területet festett meg, de a munka felénél teljesen elvesztettem a fonalat. Ez sokkal nagyobb projekt a tavalyihoz képest – mondta a 29 esztendős Huariu, aki alkotótársaival együtt minden nap 9:30-tól 18:30-ig dolgozott a festményen.

Összesen 10 napig készült az alkotás, a tavalyihoz képest csaknem kétszer annyi, 1800 liter festéket használtak fel az 5500 négyzetméteres pályán, de megérte az erőfeszítés, munkájuk gyümölcse a televíziós közvetítésben is látható volt, valamint a Mercedes Twitter-profilján is közöltek róla egy videót.