Háromgyermekes anyaként térne vissza a kétszeres olimpiai bajnok sportoló

Horizontal
Britain's Heather Stanning (L) and Britain's Helen Glover pose with their medals on the podium of the Women's Pair final rowing competition at the Lagoa stadium during the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 12, 2016. / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD
Vágólapra másolva!
Helen Glover kétszeres olimpiai bajnok brit evezős négyéves kihagyás után, immár háromgyermekes anyukaként szeretne részt venni az idénre halasztott, tokiói ötkarikás játékokon.

A 34 éves sportoló a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy reményei szerint a brit evezősök között elsőként indulhat majd olimpián anyukaként. Glover - akinek kétéves kisfia, valamint egyéves ikerpárja van - elárulta: tavaly tavasszal, a világjárvány első hulláma idején fordult meg először a fejében, hogy visszatér.

"Az ikrek születését követően még csak az volt a terv, hogy visszanyerjem a fizikai erőállapotomat, így amíg ők aludtak, addig én edzettem. Amikor viszont meghozták a lezárásokról szóló intézkedéseket, több időt töltöttem az evezőpadon, mint amire előzetesen számítottam" - nyilatkozta. Hangsúlyozta: ahogy egyre jobbak lettek az eredményei, már arra is gondolt, hogy a brit evezősök történetében ő lehetne az első, aki anyaként szerepel olimpián.

Helen Glover (jobbra) a visszatérést tervezi Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Hozzátette: izgalmas kihívásként tekint az olimpiai részvétel megszerzésére, és az egyéves halasztás az ő esetében még jól is jött. Így kapott időt arra, hogy visszanyerje korábbi formáját.

"London és Rio előtt csak az foglalkoztatott, hogy olimpiai aranyérmes leszek-e vagy sem. Ezt tartottam a világ legfontosabb dolgának. Ez a nézetem mostanra nagymértékben megváltozott. Anya lettem és egy világjárványban élünk. Rengeteg minden emlékeztet arra, hogy nem a sport a legfontosabb dolog" - mondta.

Glover és Heather Stanning a 2012-es, londoni olimpián megnyerte a női kettesek küzdelmét, az egység négy évvel később Rióban megvédte címét.