Wolff: Lehet, hogy Hamiltonnal csak a szezonzáró után kezdünk el tárgyalni

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Toto Wolff
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with Mercedes GP Executive Director Toto Wolff in parc ferme during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem valószínű, hogy a Mercedes a közeljövőben jelenti be, hogy Lewis Hamilton jövőre is marad a csapatnál. Toto Wolff kijelentette, az is elképzelhető, hogy a felek csak az idényzáró után kezdik meg a tárgyalásokat.

A Daily Mail nemrég megszellőztette, hogy Lewis Hamilton közel áll ahhoz, hogy három évvel meghosszabbítsa a szerződését a Mercedesszel. A brit bulvárlap hozzátette, a hatszoros világbajnok évente 40 millió fontot kereshet, a bejelentés pedig hamarosan megtörténik.

Wolff szerint még legalább egy hónap, mire bejelentik Hamilton szerződéshosszabbítását Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Az ugyan valóban hatalmas meglepetés lenne, ha a brit pilóta nem a brackley-ieknél kezdené meg a 2021-es szezont, és a részletek sem tűnnek a valóságtól elrugaszkodottnak, de a német RTL azt állítja, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megerősítette, novemberig biztosan nem fogják aláírni a megállapodást.

A Forma-1-es közvélemény már hónapok óta csak formalitásnak tekinti, hogy a minden bizonnyal hamarosan az F1 történetének legsikeresebb versenyzőjévé váló Hamilton szerződést hosszabbítson a Mercedesszel.

Az érintett korábban úgy nyilatkozott, hogy a szezon elején azért nem kezdtek bele a tárgyalásokba, mert nem tartotta volna helyénvalónak, hogy a világjárvány okozta elbocsátások közepette hatalmas összegekről tárgyaljon. Ezzel együtt hangsúlyozta, hogy a címvédő istállónál szeretné folytatni pályafutását.

Mint kiderült, a felek azóta sem tettek lépéseket a megállapodás felé, de Wolff leszögezte, ebbe semmit nem kell belelátni. „Pusztán azért nem jutott idő arra, hogy négyszemközt beszéljünk Lewisszal, mert három tripla hétvégénk volt egymás után – idézi a Sky Sports. – Most viszont hamarosan leülünk és megbeszéljük a részleteket.”

Ez viszont nem biztos, hogy valóban a közeljövőben fog megtörténni, ahogyan arra a legkorábban novemberben történő aláírás is utal.

Sőt, az is elképzelhető, hogy a felek csak a szezon befejeztével kezdik meg a tárgyalásokat. „Akár még ez is megeshet, korábban is csináltunk már ilyet” – válaszolta a brit televíziós társaság erre vonatkozó kérdésére még az Orosz Nagydíj hétvégéjén.

Wolff azt sem tartja kizártnak, hogy pilótája hivatalosan még a szezon végén sem fog rendelkezni jövő évi üléssel Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Wolff utolsó mondata nem annyira állja meg a helyét, legalábbis akkor, ha a meglévő pilótával történő hosszabbításra gondolt, és nem új pilóta igazolására, mint ahogyan az Valtteri Bottasszal történt 2016 végén. Hamilton és a finn pilóta esetében még soha nem vártak szeptembernél tovább, míg a Nico Rosberggel történő megállapodást egyszer, még 2011-ben jelentették be közvetlenül az az Abu-dzabi Nagydíj előtt. Azonban egyrészt abban az évben az még csak nem is az idényzáró volt, másrészt akkoriban Wolff még semmilyen szerepet nem vállalt a csapatnál.