Társoldalunk:

Hamilton nem akar elbocsátások közepette a szerződéséről tárgyalni

2020.08.08. 12:24

Valtteri Bottas szerződésének bejelentése ellenére Lewis Hamilton továbbra is vár azzal, hogy újra elköteleződjön a Mercedes mellett. Főnöke nem aggódik a késlekedés miatt.

A Mercedes csütörtökön bejelentette, hogy Valtteri Bottas jövőre is a csapat pilótája lesz, és a finn versenyző elkotyogta azt is, hogy Lewis Hamilton lesz a csapattársa. A hatszoros világbajnok és a Mercedes házasságának folytatása kézenfekvő, lényegében senki sem kételkedik abban, hogy Hamilton maradni fog, a brit sportoló azonban egyelőre kivár a tárgyalásokkal.

Hamilton folytatná, de még nem tárgyal a jövőrőlForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„Nem érzem azt, hogy ez lenne a megfelelő időpont arra, hogy leüljünk. Ha belegondolunk, a világban most nagyon sokan elvesztik az állásukat, sokan munkanélküliek is lettek. Nem úgy tűnik, hogy az a legfontosabb, hogy leüljünk és egy nagy szerződésről egyeztessünk. Időre van szükség, hogy megtaláljuk a megfelelő pillanatot.”

Hamilton arra nem tért ki, hogy a Mercedes egyelőre nem akar megállapodni a Liberty Mediával a következő szezontól érvényes kereskedelmi szerződés kapcsán, Toto Wolffnak sincs még szerződése a csapat további vezetésére, ő viszont nemrég kijelentette, még legalább három évig a Forma-1-ben akar versenyezni. Ezt megerősítette a hétvégi verseny előtt is.

A csapattal akarom folytatni, nem nagy erőfeszítés a részünkről, hogy leüljünk és megállapodjunk. Egyszerűen most nem érezném jól magam, ha ezzel foglalkoznék, úgyhogy várok még egy kicsit.”  

Wolff az FIA pénteki sajtótájékoztatóján nem volt hajlandó arról beszélni, hogy a gazdasági nehézségek miatt csökkenteni kell-e Hamilton fizetését. Azt viszont kijelentette, hogy a csapat részéről sem sietnek a megállapodással, inkább azért halogatják a tárgyalást, mert a két fél egyébként jól kijön egymással, de ez egy olyan terület, ahol eltérő céljaik vannak.

„Nem, egyáltalán nem – felelte Wolff, amikor arról kérdezték, sietnek-e szerződéssel. – Ugyanúgy érzünk, ahogy Lewis. Végül, leülünk majd valahol, és néhány óra alatt összehozzuk, aztán elmegyünk pizzázni, ahogy a legutóbb is tettük.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK