Lewis Hamilton a Ferrarival tárgyal, már a héten bejelenthetik!

Horizontal, Lewis Hamilton, Charles leclerc
(FILES) Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) speaks with Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc after the Sprint race at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 21, 2023 ahead of the United States Formula One Grand Prix. Mercedes star Lewis Hamilton and Ferrari's Charles Leclerc were both disqualified from Sunday's October 22 US Grand Prix after their cars failed post-race inspections. Former world champion Hamilton had finished second behind Max Verstappen in Austin while Leclerc came in sixth. Both drivers saw those results scratched, however, after a technical team found excessive wear of their cars floor planks. (Photo by Chandan Khanna / AFP)
Vágólapra másolva!
Olasz sajtóhírek szerint a Mercedes Forma–1-es pilótája, Lewis Hamilton már javában tárgyal a Ferrarival arról, hogy 2025-től Carlos Sainz helyére a csapathoz érkezzen.

A formu1a.uno arról írt, hogy a Ferrari nem akarja meghosszabbítani Carlos Sainz 2024 végén lejáró szerződését, hanem a menedzsment Lewis Hamiltont akarja leigazolni a kontraktust nemrég hosszabbító Charles Leclerc csapattársának. Hamilton szerződése a Mercedesnél hasonlóan lejár az év végén, ugyanis 2025-re csak opcióval rendelkezik, így jövőre szabadon távozhat a brit pilóta.

Hamilton és Leclerc jövőre csapattársak lehetnek Forrás: AFP/Chandan Khanna

Már a héten bejelentheti a Sainz-Hamilton cserét a Ferrari 2025-re

A sajtóértesülések szerint a Ferrari elnöke,

John Elkann már tárgyalt is a 39 éves brit pilótával, és már a napokban megérkezhet a bejelentés a szenzációról

– a Motorsport megírta, hogy ez az értesülés összhangban van az F1-riporter Will Buxton szerdai X-bejegyzésével, amelyben egy jövőbeli nagy bejelentésről írt.

„Úgy hallom, úton van egy nagy bejelentés még a hét vége előtt. Ha arról van szó, amire gondolok, az abszolút masszív." – írta Buxton.

Hamilton és a Ferrari közötti tárgyalásokról már tavaly is írt a világsajtó, ám a brit versenyző akkor állítólag elutasította a maranellóiak elnökének ajánlatát.