Vágólapra másolva!
A Scuderia Ferrari Forma–1-es csapata bejelentette, hogy meghosszabbította szerződését Charles Leclerc-rel, aki így a 2024-es szezon után is az olasz csapatnál fog vezetni.

A monacói pilóta 2016-ban csatlakozott a Ferrari pilótaakadémiájához, majd 2018-ban a Sauber színeiben került be a Forma–1-be, de 2019-től már a Ferrarinál versenyez. Az eddigi szerződése 2024 végéig szólt, ezt azonban csütörtökön meghosszabbította az olasz istálló.

Charles Leclerc 2024 után is a Ferrarinál folytatja a karrierjét Forrás: AFP/Angela Weiss

Charles Leclerc a Scuderia történetének legfiatalabb futamgyőztese, amit a 2019-es Belga Nagydíjon aratott. A monacói pilóta abban az évben még egy versenyt nyert, később pedig 2022-ben állhatott még háromszor a dobogó tetejére. Az öt futamgyőzelme mellett további 25 alkalommal állt pódiumra és 23-szor indulhatott a pole pozícióból, ennél több rajtelsősége csak Michael Schumachernek van a Ferrari színeiben.

Vasseur és Leclerc is megszólalt a szerződéshosszabbítás után

„Charles kötődése a Scuderiához túlmutat egy pilóta és egy csapat kötődésén, hiszen immár nyolc éve a Ferrari család tagja – nyilatkozta Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke a 26 éves monacói pilótáról. –

Ismerjük szüntelen vágyát, hogy a határokig feszegesse magát, és nagyra értékeljük rendkívüli képességeit, amikor csatáról és előzésről van szó egy versenyen.

„Nagyon örülök, hogy a következő szezonban még a Scuderia Ferrari versenyruháját viselhetem.

– mondta Charles Leclerc. – Ez a csapat a második családom, amióta 2016-ban csatlakoztam a Ferrari pilótaakadémiájához, sok mindent elértünk, de küzdöttünk is az elmúlt öt évben. Azonban úgy gondolom, hogy a legjobb még hátravan, és alig várom, hogy elkezdődjön ez a szezon, hogy tovább fejlődhessek, és minden futamon versenyképes legyek.

és biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező években nagyszerű időket fogunk átélni együtt, és boldoggá tesszük a rajongóinkat."