Vágólapra másolva!
A Scuderia Ferrari Forma–1-es csapatának korábbi pilótája, Felipe Massa szerint nem a versenyzők hibája az, hogy az olasz istálló az elmúlt években gyengébben szerepel.

Felipe Massa 2006 és 2013 között volt a Ferrari pilótája, és tagja volt a csapat máig utolsó címének, ugyanis legutóbb 2008-ban nyerte meg valamelyik pontversenyt a Scuderia – akkor a konstruktőri címet szerezték meg, a brazil viszont az utolsó kanyarokban az egyéni trófeát elveszítette. Utóbbi címet Massa mindmáig nem engedte el, és szeretné, ha őt nyilvánítanák 2008 világbajnokának.

A Ferrarinak az elmúlt években nem volt esélye a vb-címre Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A 42 éves exversenyző ezúttal másról beszélt, méghozzá azt véleményezte, hogy mi állhat a másfél évtizedes sikertelenség hátterében. Charles Leclerc és Carlos Sainz számára ugyanis az elmúlt években egy-egy futamgyőzelem is hatalmas bravúrnak számított, az összetettben viszont esélyük sem volt a ferrarisoknak. Massa szerint azonban ez nem rajtuk múlik.

„A Ferrarinak két nagyon jó pilótája van, akik jól dolgoznak együtt. Csak egy versenyképes autóra lenne szükségük, hogy megmutassák, milyen szinten tudnak harcolni a címért – mondta Massa a La Gazzettának, majd különbséget tett a két versenyző között. –

ő hihetetlen versenyeket teljesített 2023-ban, főleg a szezon második felében. Az időmérők mestere, mindig tudja, hogyan hozza ki a legtöbbet az autóból egy körön.

Massa ezután kissé gúnyosan áttért Max Verstappen elemzésére is, aki szerinte esélyesként kisebb nyomás alatt versenyezhet, ezért sokkal könnyebb dolga van.

– nyilatkozta Massa. – Remélem, Charles-nak végre lesz egy versenyképes Ferrarija, az elmúlt évek megbízhatósági problémái nélkül, és egyenletes teljesítményt nyújt majd, hogy kihívja Maxot a bajnokságban. Túl sok év telt el azóta, hogy a Ferrarinak sikerült elérnie ezt, és