Társoldalunk:

Nem tudják megoldani a problémát, csúszik a második Las Vegas-i szabadedzés

2023.11.17. 08:55

Nem lehet elkezdeni időben, közép-európai idő szerint a 9.00 órára kiírt második F1-es szabadedzést a Las Vegas-i Nagydíjon. A Forma-1 legújabb helyszíne egyelőre totális csőd, ráadásul több autó is komoly károkat szenvedett.

Az első szabadedzés nagyon rövidre sikerült, miután egy meglazult aknafedél miatt több autó is megsérült. A gyakorláson még tíz perc sem telt el, amikor Carlos Sainznak az autóján olyan sérüléseket okozott az aknafedél, hogy nem tudta folytatni. Ezt követően percekig állt a tréning, majd az illetékesek az edzés lefújása mellett döntöttek.

A "vétkes" csatornafedelet figyelik az illetékesek Las VegasbanForrás: AFP/Jim Watson

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) később azt közölte, hogy a hiba miatt valamennyi aknafedelet ellenőrizni kell, és mos már azt is, hogy nem tudják 9.00-től megtartani a második gyakorlást, de egyelőre nem tudni, mikor és milyen hosszú gyakorlást tartanak.

Közben az FIA kiadta, milyen károkat szenvedtek az autók. Ezek alapján Ocon pilótafülkéjét kell cserélni, ahogy Carlos Sainz Ferrariján is, de a spanyol autóján cserélni kell a motort és egyéb elektronikai rendszereket is.

Amint megvan a második szabadedzés pontos menete, cikkünket frissítjük.

Frissítés: Elvileg ottani idő szerint hajnali 2.30-ig kaptak haladékot a szervezők. Ha addig végeznek a javításokkal, akkor elkezdik a második szabadedzést, ami magyar idő szerint 11.30. Ottani idő szerint hajnali 4.00-kor át kell adni pár útszakaszt a forgalomnak. 

A hivatalosnak tekinthető program szerint ottani idő szerint hajnali 2.00-kor, azaz magyar idő szerint 11.00-kor kezdődik majd a második szabadedzés, ami 90 perces lesz majd.