Társoldalunk:

Videón a baleset, ami teljesen tönkretette a Ferrari napját Las Vegasban

2023.11.17. 08:10

Nagyon rövidre sikerült a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj eső szabadedzése, miután egy rosszul rögzített csatornafedél hatalmas károkat okozott több autóban is. A legrosszabbul a Ferrari és Carlos Sainz járt, de Esteban Ocon Alipne-ja is komoly károkat szenvedett.

Az első Las Vegas-i szabadedzésnek hamar vége lett, mert egy rosszul rögzített csatornafedél teljesen tönkretette Carlos Sainz Ferrariját.

Carlos Sainz nagyon szerencsétlenül járt Las Vegasban, a Frrarija komolyan megsérültForrás: AFP/Jim Watson

A közvetítésekben nem lehetett látni, de előkerült egy videó, amin látszik, amikor szinte kirobban a csatornafedő a helyéről a Bellagio előtt.

Később kiderült az is, hogy Carlos Sainz biztosan nem tud majd indulni a második szabadedzésen, ami magyar idő szerint eredetileg 9.00 órakor kezdődik.

A Ferrari padlólemeze szinte teljesen megsemmisült, de a csapatvezető Fred Vasseur szerint a kasztni, az akkumulátor és a motor is sérült.

„Teljesen elfogadhatatlan, ami történt, ez a szabadedzés egy vagyonba kerül nekünk" – dühöngött a Ferrari csapatfőnöke, aki nem is volt hajlandó másról beszélni, de annyit elmondott, nem lesznek ott a második gyakorláson, majd ironikusan elmondta, mindent meg kell tenni a show-ért, de megismételte, elfogadhatatlan, ami történt.