Társoldalunk:

Nem várt fordulatokat hozott a szervezési hibák után a második szabadedzés Las Vegasban

2023.11.17. 13:06

A monacói Charles Leclerc nyerte a Ferrarival a komoly csúszással, az eredetileg kiírt időponthoz képest két és fél órával később kezdődött második szabadedzést a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíjon. Meglepetésre a világbajnok Max Verstappen csak a hatodik helyen végzett.

Komoly csúszással, az eredetileg kiírt időponthoz képest két és fél órával később kezdődött a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj második időmérőedzése, azaz helyi idő szerint hajnali 2.30-kor. Az egésznek az volt az oka, hogy az első szabadedzésen elszabadult egy aknafedél, ezért azt ki kellett javítani, illetve a többit is ellenőrizni kellett, a hibás betonozásokat pedig kijavítani.

Charles Leclerc volt a leggyorsabb a második szabadedzésen, melyen a két Ferrari végzett az élenForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A második szabadedzésen végül indulhatott Carlos Sainz is, akinek sikerült a csatornafedél által összetört Ferrariját kijavítani és végül a hasonlóan járt Esteban Ocon is autóba ülhetett a 12 fokos hőmérsékletben.

Nézők már nem lehettek a gyakorláson, mert logisztikai okok miatt már nem mehettek a lelátókra, hiszen hajnali 4.00 órakor a szervezőknek vissza kell adniuk a területet a szokásos, utcai, városi forgalomnak és az alkalmazottaknak is lejárt a munkaideje.

A végül 60 helyett 90 perces szabadedzést végül Charles Leclerc nyerte csapattársa, Carlos Sainz előtt és az Aston Martinnal versenyző Fernando Alonso előtt.

Sainz autóját hiába tudták helyrehozni, több sérült elemet is kellett cserélni, többek között motort és egyéb elektronikai berendezéseket is, ami miatt 10 helyes rajtbüntetést kap majd, hiszen a szabályzat nem szól arról, hogy járna kedvezmény annak, akinek a pálya hibája miatt kell valamit cserélni az autóján.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

A szabadedzés legnagyobb meglepetését Valtteri Bottas szolgáltatta, aki az ötödik helyen végzett, valamint Max Verstappen, aki csak a hatodik leggyorsabb időt autózta.

Folytatás szombaton 5.30-kor a harmadik szabadedzéssel, majd az időmérővel magyar idő szerint 9.00 órától.