Társoldalunk:

Több probléma is sújtotta a fölényes sikert elérő Verstappent

2023.03.05. 18:23

A Bahreini Nagydíjon a Red Bull kettős győzelemmel indította az évet: Max Verstappen győzelme és Sergio Pérez második helye sem forgott veszélyben. A harmadik helyért már nagyobb csata zajlott, végül az egész hétvégén remeklő Fernando Alonso ért oda az első Aston Martin-os nagydíján. Lássuk, hogyan látták a történteket a dobogósok!

A kétszeres világbajnok Max Verstappen végig vezetve, nagy különbséggel, életében először nyert Bahreinben, amivel a 22. különböző pályán is felállhatott a dobogó tetejére – ennél több helyszínen csak Lewis Hamiltonnak (31) és Michael Schumachernek (23) sikerült. A holland nagyon elégedett volt a szahíri versenyével.

A Red Bull pilótái tökéletesen kezdték az évetForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„A futam eleje nagyon jól sikerült, ki tudtam építeni akkora előnyt, hogy utána már csak a gumikezelésre kellett figyelnem – nyilatkozta Verstappen a versenyt követően. – Nagy problémával nem kellett szembesülni, csak néhány aprósággal, amiket finomhangolni kell a későbbiekben. Dzsiddában nagyon más körülmények lesznek, de az autó kiváló, a csapat nagyszerű munkát végzett, úgyhogy ott is mindent megteszünk majd!"

A holland csapattársa, Sergio Pérez is úgy érzi, a lehető legtöbbet hozta ki a futamából, főleg a rajt utáni pillanatokat figyelembe véve, ahol Charles Leclerc elment mellette.

„Tökéletes szezonkezdés, főleg a tavalyihoz képest. Nagyon jól dolgoztunk együtt csapatként is a télen, jó volt látni a lelkesedést a hétvégén is – nyilatkozta Pérez. –

A rajtnál sokat veszítettem, így már akkor elveszítettem az esélyt az első helyre, de ez a második hely is teljesen jó, hiszen hosszú még a szezon, és lesz még lehetőségem megelőzni Maxot is. Az autó erős, én pedig jól érzem magam és magabiztos vagyok, hogy a legtöbbet fogom nyújtani."

Fernando Alonso tudott a legközelebb zárni a Red BullokhozForrás: AFP/Giuseppe Cacace

A 2021-es Katari Nagydíj óta először dobogós Alonso kezdésként a csuklóműtéten átesett csapattársa, Lance Stroll hatodik helyéhez gratulált, majd a saját futamáról is beszélt.

„Fantasztikus eredmény ez a csapatnak, nagyszerű verseny volt. Az Aston Martin ezért dolgozott egész télen, és hihetetlen, hogy már a szezonnyitón sikerült [a dobogó] – mondta Alonso. – Sajnos nem sikerült jól a rajtom, úgyhogy később kellett megelőznöm őket [a Ferrarikat] a pályán, de így legalább izgalmasabb volt az embereknek is a futam."