Vágólapra másolva!
Véget ért a kiegyensúlyozott, rangadókkal teli alapszakasz a Totallsport.com Ligában, a Delej utcában. A fenti állítást igazolja, hogy az utolsó fordulónak három csapat is úgy vágott neki, hogy akár elsőként is zárhatja az alapszakaszt, illetve hat csapatnak volt esélye bekerülni a Final 4-ba.

Az első két összecsapáson eldőlt, hogy az Extraligában vitézkedő Airnergy nyeri az alapszakaszt, miután a Semmelweis Egyetemet 8-0-ra, a Pázmány Futsalt 5-3-ra verték a Gabura-tanítványok.

minifoci,
Kialakult a Final4 mezőnye
Fotó: kaminokupa.hu 

A Pázmánynak a második meccsén pontra lett volna szüksége a rájátszáshoz, de hiába vezettek az első félidő közepén már 4-1-re, végül mindhárom pont a második helyen végző Odin Fiaié lett.

Biztos harmadikként is egyértelmű győzelmet aratott a Bromit SC a negyedik helyért harcban lévő THTSG BN felett.

Csekély esély mutatkozott az ebben a szezonban tartalékosan szereplő címvédő Szilasi és Barátai rájátszásba kerülésére, de az eredmények kedvező alakulása miatt a záró találkozón aratott 16-4-es győzelemmel negyedikként készülhetnek az elődöntőre.

Az alapszakasz gólkirályi címén 22-22 góllal Gergely Adrián (Bromit SC) és Deák Ferenc (Pázmány Futsal) osztozott.

A rájátszás május 8-án szerdán kerül megrendezésre, négy kiváló csapattal, garantáltan négy remek mérkőzéssel. Kezdésként az elmúlt időszakban Kaminokupa klasszikusává fejlődő Airnergy – Szilasi és Barátai rangadóval, majd Odin Fiai – Bromit SC összecsapással, amelynek külön pikantériája, hogy az egyik oldalon Haffner György korábbi, a másikon pedig jelenlegi tanítványai futballoznak.

„Az Extraliga mellett kiemelt figyelmet fordítunk a Delej utcában zajló Totallsport.com Ligára, ahol Budapest legjobb minifocisai játszanak hétről-hétre remek, gólgazdag mérkőzéseket.

A korábbi bajnokságokból tapasztalva, a tavaszi szezon fejeződik be először négyes döntővel, Final4-al, ahol remek csapatok feszülnek majd egymásnak. Az, hogy az utolsó meccsig nyílt volt a legjobb négy kiléte remek dolog, előrelépés a korábbiakhoz képest. 

Köszönet az Airnergy Hungary FC-nek, hogy impozáns létesítményükben sportolhatunk hétről-hétre. A döntőre várjuk a nézőket, hozzátartozókat is természetesen” – mondta Pinkóczi Tibor, az Országos Minifutball Szövetség alelnöke.

A budapesti Totallsport.com Liga Final4 rájátszásának programja:
Május 08. Delej utca
18.40. Airnergy FC – Szilasi és Barátai
19.30. Bromit SC – Odin Fiai
20.20. Bronzmérkőzés
21.10. Döntő