Társoldalunk:
Hírlevél

Eldőlt, hogy autóba ül-e a hétvégén a lélegeztetőgépre került F1-es pilóta

2022.09.29. 06:25

A vakbélműtéten átesett, majd lélegeztetőgépre került Alexander Albon visszatér a pályára a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén. A thai pilóta megosztott néhány részletet különleges felkészüléséből.

Miután az Olasz Nagydíjat kihagyni kényszerült, Alexander Albon és a Williams is azt kommunikálta a világ felé, hogy a cél a szingapúri visszatérés. Bár eleinte az érintettek is bizonytalanok voltak, most kiderült, hogy a thai versenyző sikerrel járt, hiszen autóba ülhet a következő nagydíjhétvégén. 

Albon visszatér a pályára SzingapúrbanForrás: NurPhoto via AFP/Jonathan Raa/NurPhoto/Jonathan Raa

Mindezt a csapat egy szűkszavú közleményben tudatta a nyilvánossággal. A szövegben kifejezetten a pénteki napot említik, ez alapján könnyen lehet, hogy nem teljesen biztosak benne, hogy Albon kibírja az F1-es mércével is kifejezetten megterhelő hétvégét. Ez esetben a Monzában őt helyettesítő Nyck de Vries ismét készen áll a beugrásra.

Mint ismert, Albont az Olasz Nagydíj szombati napján kórházba szállították, ahol vakbélgyulladással megműtötték. A beavatkozás sikeresnek bizonyult, ám utólag kiderült, hogy egy ismert, de ritka komplikáció lépett fel, aminek következtében egy időre lélegeztetőgépre került. Szerencsére másnap már elmúlt a veszély, és nem sokkal később haza is engedték.

Mindenkinek szeretném megköszönni az Olasz Nagydíj alatt küldött üzeneteket és a támogatást – jelentette ki a 26 éves pilóta. – A Szingapúrra történő felkészülésem egy kicsit más volt, mint általában, de jól érzem magam, és mindent megtettem, hogy készen álljak a versenynaptár fizikálisan egyik legmegterhelőbb futamára.”

A helyszín szempontjából Albonnak pechje van, abban a tekintetben viszont kifejezetten szerencsés, hogy az Olasz Nagydíj után a mezőny háromhetes pihenőre vonult. Persze így is rendkívül kemény napokon van túl, amibe némi betekintést engedett egy, a közösségi médiás felületeire feltöltött videó formájában.

Albonnak különleges felkészülést kellett teljesítenie

„Nem becsülöm alá, hogy mekkora kihívás lesz ez, de már alig várom, hogy pénteken pályára gurulhassak és vezethessek – folytatta. – Ez egy nagyszerű utcai pálya, és ez a Thaiföldhöz legközelebbi verseny, úgyhogy nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek, és láthatom a szurkolókat, akik eljöttek.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK