Elhagyta a kórházat az életveszélyes állapotba kerülő Albon

Forma-1, Osztrák Nagydíj 2022, vasárnap, Alexander Albon
Williams' Thai driver Alexander Albon signs autographs at the Styrian Green Carpet near the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on July 10, 2022, ahead of the Formula One Austrian Grand Prix. (Photo by ERWIN SCHERIAU / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Az Olasz Nagydíjat kihagyó Williams-pilóta állapota egy vakbélműtét után fordult súlyosra, de nemrég szerencsére elhagyhatta a milánói kórházat az intenzív kezelés után.

Komoly komplikációk léptek fel Alexander Albonnál, miután az Olasz Nagydíj szombati napján vakbélgyulladás miatt megműtötték. Emiatt az intenzív osztályra kellett szállítani és egy ideig lélegeztetőgépre tették, de szerencsére minden jól alakult és a brit-thai versenyző állapota javult, a terveknek megfelelően pedig a hét elején el is hagyhatta a milánói kórházat és hazautazott Monacóba.

Lehet, hogy Alexander Albonnak nem kell újabb versenyt kihagynia Forrás: AFP/Erwin Scheriau

Ezt Andrew Benson, a BBC tudósítója jelentette be a Twitteren a Williamsre hivatkozva.

A terv változatlanul az, hogy a versenyző rajthoz állhasson a következő futamon, az október első hétvégéjén esedékes Szingapúri Nagydíjon.

Amennyiben ennek mégis akadálya lenne, az F1-ben fantasztikusan, pontszerzéssel debütáló Nyck de Vries fogja helyettesíteni ismét.