Hiába dőlt el Piastri sorsa, tovább folytatódnak az egymásra mutogatások

Forma-3, Mugello, Oscar Piastri, Mark Webber
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 13: Championship winner Oscar Piastri of Australia and Prema Racing poses for a photo with former F1 driver Mark Webber in parc ferme during the Formula 3 Championship Second Race at Mugello Circuit on September 13, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Holland Nagydíj alatt eldőlt Oscar Piastri jövője: a McLaren pilótája lesz 2023-tól. Ennek ellenére továbbra sem nyugodtak meg a kedélyek, az ausztrál menedzsere szerint az Alpine nem mondott igazat az utóbbi években Piastrira költött pénzzel kapcsolatban.

A korábbi Forma-3-as és Forma-2-es bajnok 2020 eleje óta tagja az Alpine-nak, ennek ellenére mégsem ő lesz Fernando Alonso utódja az F1-es csapatnál, hanem – mint pénteken kiderült – a McLarennél fog versenyezni. Még a szerződésekkel foglalkozó jogi testület döntése előtt arról panaszkodott az Alpine, hogy az elmúlt két és fél évben rengeteg pénzt költöttek az ausztrál pilóta fejlődése érdekében, Piastri menedzsere azonban a bejelentés után elmondta, szerinte erősen túlzott a francia istálló az összeget említve.

Mark Webber (jobbra) évek óta segíti Oscar Piastri karrierjét Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Joe Portlock - Formula 1

„A számokat jelentősen felfújták.

mondta Mark Webber. – A juniorkategóriákban szerzett győzelmeiért Oscar komoly pénzdíjakat is kapott az Alpine befektetésein túl. Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat:

Webber azt is hozzátette, hogy a napokban lesz egy megbeszélés az Alpine és Piastri között az év hátralévő hónapjaival kapcsolatban. A pilóta és Otmar Szafnauer reakciói alapján ez nem lesz egy könnyed, jó hangulatú értekezlet, ám Webber szerint amennyiben az Alpine marasztalja Piastrit, nem fognak ellenkezni.

„Egy ideje már nyilvánvalóan benne volt a levegőben, hogy valami történni fog, ezt egyértelműen tudni lehetett. Azonban most még át kell beszélni néhány dolgot – nyilatkozta Webber. –