Az Alpine-tól távozó Alonso csapattársa elmondta, kit igazolna a spanyol helyére

Forma-1, Magyar Nagydíj 2022, vasárnap, Fernando Alonso, Esteban Ocon
Alpine's French driver Esteban Ocon (L) and Alpine's Spanish driver Fernando Alonso attend the drivers parade ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 31, 2022. (Photo by Jure Makovec / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem elképzelhetetlen, hogy megvalósul Esteban Ocon vágya, és barátja, Mick Schumacher lesz jövőre a csapattársa az Alpine-nál 2023-tól.

A nyári szünet pilótakeringőjét Fernando Alonso indította be, amikor kiderült, hogy 2023-tól az Aston Martin versenyzője lesz a visszavonuló Sebastian Vettel helyén. A kétszeres világbajnok jelenlegi ülése a 2023-as rajtrácson azóta is kérdéses, hiszen a posztjára a legnagyobb eséllyel pályázó tesztpilóta, Oscar Piastri kijelentette, hogy nem lesz a csapat tagja jövőre. Az idei mezőnyből egyelőre öt pilóta sorsa kérdéses: a McLarentől elküldött

Daniel Ricciardo mellett Mick Schumacher, Cunoda Juki, Csou Kuan-jü és Nicholas Latifi helye sem biztos a 2023-as mezőnyben.

A korábban az Alpine elődjénél (a Renault-nál) versenyző Ricciardót a közelmúltban kapcsolatba hozták a Haasszal, ahol Kevin Magnussen csapattársa lehetne, így viszont Schumacher ülése kerülhet veszélybe.

Esteban Ocon azt szeretné, ha Mick Schumacher lenne Fernando Alonso utódja az Alpine-nál Forrás: AFP/Jure Makovec

Esteban Ocont, akinek a 2023-as (és a 2024-es) pozíciója már biztos az Alpine-nál, arról kérdezték, milyen szerepe van a pilótakeresésben és kit választana csapattársnak a következő szezonban.

„Nem igazán beszélek erről a csapaton belül és nem is veszek részt a döntésben. Teljesen megbízom Laurent-ban [Rossi, a vezérigazgató] és Otmarban [Szafnauer, a csapatfőnök], akik ezzel lesznek elfoglalva. Biztos vagyok benne, hogy már több száz hívást kaptak ezért az ülésért – nyilatkozta Ocon. –

De ez nem befolyásolja a főnökök választását, én pedig hagyom, hogy ők döntsenek."

Schumachert is megkérdezték a jövőjével kapcsolatban, és hogy mit gondolna arról, ha ő is ugyanannál a csapatnál versenyezne, ahol korábban édesapja, Michael. A hétszeres világbajnok ugyanis az 1990-es években a Renault elődjének tekinthető Benettonnál szerepelt, amellyel két világbajnoki címet is szerzett. A 23 esztendős német versenyző azonban egyértelművé tette, hogy