Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc a Red Bullt tartja esélyesnek, Verstappen bízik a jó Ferrariban

2022.03.18. 14:44

Charles Leclerc úgy véli, bár jól sikerült a tesztelés a Ferrari számára, a Red Bull valamivel előttük van. Max Verstappen ugyanakkor nem írja le a maranellóiakat, sőt, reménykedik benne, hogy ők is ott lesznek az élmezőnyben.

A bahreini tesztek alapján a legtöbben úgy vélik, hogy jelenleg a Red Bullé és a Ferrarié a két leggyorsabb autó. Bár a maranellói istállónál többször is hangsúlyozták, hogy nem ők az esélyesek, valószínűleg nagyon letekert motorral mentek, vagyis az F1-75-ösben is bőven van tartalék. 

Leclerc továbbra sem magukat tartja favoritnak - GalériaForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Azóta megrendezték a Bahreini Nagydíj első szabadedzését, amelyen Charles Leclerc és Carlos Sainz is Max Verstappen előtt végzett, ám ebből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Ami biztos, hogy a monacói pilóta továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy nem ők a hétvége favoritjai.

Nem akarom kijelenteni, hogy ez a legjobb [előszezonunk], mert akkor az emberek rögtön arra a következtetésre jutnának, hogy mindenki előtt járunk, pedig ez nem így vannyilatkozta a nemzetközi média néhány képviselőjének. – Úgy gondolom, hogy egy kicsit le vagyunk maradva a Red Bull mögött.”

A tesztelési időszak egyik legtöbbet használt szava a delfinezés volt, vagyis az a jelenség, melynek során az autó eleje folyamatosan az aszfalthoz verődik. Bár a Mercedesszel ellentétben a Red Bull és a Ferrari viszonylag hatékonyan orvosolta a problémát, Leclerc szerint mindez a mostani hétvégét is nagyban befolyásolhatja.

Szerintem a pattogás lesz a legnagyobb kihívás, főleg a versenyen – jelentette ki – Sok függ a körülményektől, és attól, hogy merről fúj a szél, szóval lehet, hogy lesz némi [delfinezés]. A futam pedig elég hosszú, úgyhogy meglehetősen döcögős lesz.”

A Ferrarival ellentétben a Red Bull kommunikációja nem arról szólt, hogy más csapatokat maguk elé helyezzenek, bár Verstappen azért elmondta, hogy nem hisz a Mercedesnek, és szerinte messze nincs akkora probléma Brackley-ben, mint ahogyan azt ők állítják. A címvédő továbbra is azt hangsúlyozta, hogy nincsenek tisztában a valódi erőviszonyokkal. 

Verstappen bizakodik, de ennél többet ő sem mer mondaniForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Optimisták vagyunk, de mi sem tudjuk, hogy hol állunk pontosan – szögezte le. – Azt hiszem, az idő majd megmutatja. Természetesen bízom benne, hogy nagyon versenyképesek leszünk, de ez nem is az első futamhétvégéről szól, hanem inkább arról, hogyan fogunk fejlődni az idény során, mivel még rengeteget kell tanulnunk ezekről az autókról.”

A holland versenyző kitért a Ferrarira is, és szavai alapján egyáltalán nem írja le őket. Sőt, annak ellenére, hogy kapcsolata nem felhőtlen a vörös istállóval, illetve annak szurkolóival, bízik benne, hogy a maranellóiak visszatérnek a közvetlen élmezőnybe.

Egyértelműen remek téli tesztjük volt – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre. – Nem kell őket favoritnak vagy bárminek minősítenem, de látható, hogy nagyon pozitívak, ami szerintem jót tesz a Forma-1-nek. Örülök, hogy már a téli teszteken is erős teljesítményt nyújtottak. Remélem, hogy ott lesznek az élen, és több csapattal fogunk csatázni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK