Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen: A Mercedes most megmutatta a valódi énjét

2021.11.19. 13:14

Max Verstappen odaszúrt a Sao Pauló-i Nagydíjon történtek miatt őt utólag megbüntetni szándékozó Mercedesnek, mondván most mindenki láthatja riválisuk valódi arcát.

Max Verstappen és Lewis Hamilton is igyekezett körültekintően fogalmazni a Katari Nagydíj hétvégéjén és nem nyilvános sárdobálásba kezdeni a Brazíliában történtek után, a holland pilóta ugyanakkor hazája újságíróinak egy kicsit már szabadabban nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy a Mercedes utólag próbálja elérni, hogy büntessék meg őt.

Verstappen nem kertelt a holland újságíróknakForrás: AFP/Andrej Isakovic

A Red Bull versenyzőjét arról kérdezték Katarban, hogy szerinte a Mercedes az utóbbi időben agresszívan viselkedik-e velük és túl messzire ment-e a közte és Hamilton között történt incidens utólagos kivizsgálási kérelmével.

Most láthatjuk, hogy valójában milyen a természetük. Nem az én csapatomról van szó persze, úgyhogy nem kell foglalkoznom vele, de ez az, amikor megmutatkozik a valódi éned és hogy ki is vagy valójában – felelte Verstappen. – Nekünk fontos, hogy csak magunkra koncentráljunk és fókuszáltak maradjunk, mint ahogy mindig is tettük. A következő futamok során is ezt fogjuk csinálni."

Verstappen emellett elmondta, nem lepte meg, hogy a Mercedes nem hagyta annyiban a dolgot, de nem számít arra, hogy utólag megbüntetnék őt.

A holland egy másik témában is kifejtette a véleményét: ő is azok közé tartozik ugyanis, akik nem értenek egyet azzal, hogy csak az első, limiten felüli motorcseréért jár 10 helyes hátrasorolás. Lewis Hamilton Brazíliában már csak 5 hellyel került hátrébb a rajtrácson, miután Törökországban egyszer már kapott tíz helyet.

Hamiltont 5 hellyel sorolták hátra a Sao Pauló-i Nagydíj rajtrácsánForrás: AFP/Carl De Souza

„Első alkalommal tíz rajthely, majd utána már öt, amit én kissé logikátlannak tartok. Ha az ember folyamatosan új motorokat szerel be, akkor szerintem a büntetésnek is ugyanakkorának kellene maradnia, mivel folyamatosan ugyanazt a limitet léped át. Ezt meg lehetne vizsgálni, mert Brazíliában látható volt, hogy a többi csapatnak esélye sem volt ellenünk (a Red Bull és a Mercedes ellen - a szerk.), úgyhogy egy öt helyes rajtbüntetés nem nagy dolog" – vélekedett a pontverseny éllovasa.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK