Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton nem kérte, hogy jelentsék fel Verstappent, de támogatja

2021.11.18. 18:35

Megváltozott Lewis Hamilton véleménye Max Verstappen brazíliai védekezésével kapcsolatban, de nem foglalkozik azzal, hogy a Katari Nagydíj előtt megbüntetik-e ellenfelét.

Felülvizsgálati kérelmet adott be a Mercedes a Sao Pauló-i Nagydíjon Max Verstappen és Lewis Hamilton között kialakult vitás eset miatt, az istálló szeretné elérni, hogy új, releváns bizonyíték birtokában ismét nyissák meg az ügyet és büntessék meg a Red Bull pilótáját azért, mert leterelte ellenfelét a bukótérbe.

Hamilton a Katari Nagydíj sajtótájékoztatójánForrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton az előző nagydíj után elmondta, Verstappennel olyan a küzdelem, amilyennek egy világbajnoki címért zajló csatának lennie kell, de Katarban elismerte, megváltozott a véleménye azután, hogy megnézte ellenfelének belső kamerás felvételét, ami nem állt a sportfelügyelők rendelkezésére a verseny közben.

Szerintem azért mondtam ezt, mert ilyen mentalitást kell alkalmazni, nem igaz? Ha az ember rögtön elkezd panaszkodni az autóban ülve, az csak visszafogja őt, nekem viszont előre kellett mennem.”„Nehéz megítélni valamit, aminek nem látjuk minden oldalát. Persze, most, hogy újra megnéztem, természetesen már más a nézőpontom, de minden erőmet arra fordítom, hogy jól beállítsam az autót és megfelelően tiszta fejjel készüljek a hétvégére” – foglalta össze a hétszeres világbajnok a véleményét.  

Hamilton elmondta, ő nem foglalt állást azzal kapcsolatban, hogy a csapat kezdeményezze az eset felülvizsgálatát, de természetesen tisztában volt a fejleménnyel és teljesen támogatja őket, viszont csak azzal foglalkozik, hogy jól felkészüljön a hétvégére, és rögtön versenyképes legyen. Fogalmam sincs, hogy mi lesz a végkifejlete ennek az ügynek, nem fordítok rá időt és energiát.”

A Mercedes pilótája a RacingNews365.com kérdésére reagált a közösségi médiában terjedő videóra is, amelyben az látszik, hogy a tavaly betiltott DAS-hoz hasonlóan mintha megmozdulna a kormány a versenyző felé. A csapat korábban optikai csalódásnak nevezte a látottakat, és Hamilton is tagadta, hogy trükköznének.  

Hamilton szerint nincs holtjátéka a kormányánakForrás: AFP/Andrej Isakovic

„A kormányoszlop nem mozog előre és hátra – szögezte le a brit pilóta. – Azt hiszem, az előző szombat előtt volt egy kis holtjátéka, de kevesebb, mint egy milliméter. Ez nem tetszett, úgyhogy ki kellett cserélni a kormányoszlopot, és akkor már nem volt mozgás” – összegzett, majd a DAS-ra utalva hozzátette: „Tavaly használtuk, most viszont nem.”

Csak pénteken lesz döntés

A sportfelügyelők csütörtökön beidézték a Mercedes képviselőit a felülvizsgálati kérelemmel kapcsolatos beadványuk ügyében, majd a meghallgatást elhalasztották és később a testület bejelentette, hogy csak pénteken hozzák nyilvánosságra a döntésüket azzal kapcsolatban, hogy a panaszos által beadott anyag új és releváns bizonyítéknak tekinthető-e. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK