Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel: Nem azért vagyok az F1-ben, hogy a középmezőnyben szerepeljek

2021.11.09. 19:19

Az Aston Martinnál versenyző Sebastian Vettel elismerte, a sikerek után nem lelkesíti, hogy jó teljesítménnyel is csak a középmezőnyben versenyezhet, de úgy véli, csapata felemelkedhet.

Legutóbb 2019 szeptemberében győzött F1-es nagydíjon a manapság az Aston Martint erősítő Sebastian Vettel, és elismerte, a négy világbajnoki címe és 53 nagydíjgyőzelme után kevésbé lelkesíti, hogy a középmezőnyben kell szerepelnie.

Vettel idén kétszer állhatott dobogóra, az egyik 2. helyet meg is tarthattaForrás: AFP/Pedro Pardo

Vettel csillaga a Red Bullnál emelkedett a legmagasabbra, a Ferrarinál is megélt újabb részsikereket, de a vb-címért már csak átmenetileg tudott harcolni, majd 2020 végén kiszorult a Scuderiától, miután kétszer is kikapott Charles Leclerc-től. Vettel már a Ferrarinál ismerkedhetett azzal, hogy milyen a középmezőnyben szerepelni, de ezzel az Aston Martinnál sem tudott megbarátkozni.

„Nem ugyanolyan az érzés, amikor az ember áthalad a célvonalon – mondta a Sky Sportsnak. – Miután az ember nyert már versenyt, állt már dobogón, és érezte a szurkolóktól az óriási lökést, bizonyos szempontból megerősítést is nyert. Most meg versenyzek, a 8-10. hellyel már úgy érzem, hogy jó versenyt futottam, nem hibáztam, de ez akkor is csak a 8-10. hely. Nem igazán olyan eredmény, amiért itt vagyok. Lehet, hogy elkényeztetett vagyok, mert hozzászoktam a győzelemhez és ahhoz, hogy az élen autózom.”

Vettel abban reménykedhet, hogy az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll kimondott célja, hogy néhány éven belül győzelemre esélyes alakulattá formálja a silverstone-i csapatot. Az viszont egyelőre a német pilóta számára is rejtély, hogy a kanadai üzletember végül sikerrel jár-e, hiszen a törekvésével egyáltalán nincs egyedül az F1-ben.

Lawrence nagyon elszánt és a csapat is jó nyomon jár – nyilatkozta Vettel. – Minden fejlemény nagyon-nagyon ígéretes – nyilatkozta. – Mindig nagyon nehéz kialakítani egy ütemtervet, mert mindenki ugyanezt teszi, mindannyian ugyanoda szeretnénk eljutni, hogy újra a győztesek útjára lépjünk, legyen szó a McLarenről vagy akár az Alpine-ról.”

Vettel nem bánta meg, hogy az Aston Martinhoz szegődöttForrás: Motorsport Images/Zak Mauger

„Pillanatnyilag csak két csapat küzd az élen, meg persze ott van a Ferrari is. Mindig hiszem, hogy megnyerhetem a versenyt, különben többé nem állnék rajthoz, de az biztos, hogy ha megnézzük a statisztikákat, akkor, ha az ember a 8-10-12. helyről rajtol, akkor szó szerint nincs pole pozícióban. Viszont, nem bánok semmit, ez a legfontosabb.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK