Társoldalunk:
Hírlevél

Startup-versenyt indított a HUMDA, motorsport-innovációkat várnak

2021.10.28. 15:10

Nyolc kategóriában lehet jelentkezni november 1. éjfélig a HUMDA Startup Programra, amelyet olyan ötletek felkarolására hoztak létre, amelyek az autó- és motorsport egyes sportágait, valamint a mobilitás területét újítanák meg innovatív technológiai megoldásokkal.

Startup Programot indít a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. azzal a céllal, hogy az autó- és motorsportok, valamint a mobilitás terén olyan újítások kifejlesztését segítsék, amelyek felkelthetik a befektetők érdeklődését is.

Innovatív ötleteket segítenének a HUMDA-nál (képünk illusztráció)Forrás: Florent Gooden / DPPI

A versenysport mellett az alternatív hajtásrendszerekhez és üzemanyagokhoz kapcsolódó megoldások, továbbá a zöld mobilitás kategóriáiban is várják a hidrogénhajtással kapcsolatos ötleteket, megoldásokat.

A Program végén a befektetésre érett startupok megszerezhetik az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus 20 millió forintos tőkebefektetését, mellyel elindulhatnak a nemzetközi siker felé. A HUMDA Startup Program a pénzügyi finanszírozás mellett iparági és szakmai szereplők bevonásával üzletfejlesztési képzést is biztosít a legjobb innovációkra. A program szervezői által kiválasztott csapatok öthetes online előadássorozaton vehetnek részt, valamint üzleti és szakmai mentorációt kapnak.

A képzés második szakaszába továbbjutók további öthetes befektetési felkészítésben és akár 20 millió forintos kockázati tőkeberuházásban is részesülhetnek. A résztvevők a startup világ tapasztalt szakembereitől és elismert iparági szereplőktől tanulhatnak. A programot záró Demo Day-en, azaz befektetési ülésen a legjobb csapatok a potenciális befektetők és az autó-motorsport szakma képviselői előtt prezentálhatják pályázatukat a kezdőtőke befektetésének reményében.

A jelentkezők előrelépését a WTCR 2019-es győztese, Michelisz Norbert, a Red Bull korábbi F1-es tervezőmérnöke, Kling Sándor, a győri Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Karának dékánja, dr. Hanula Barna, és a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125-ös kategóriájának 2007-es győztese, Talmácsi Gábor segíti.

Talmácsi Gábor és Michelisz Norbert is segíti az ötletek kibontakozásátFotó: Nagy Bogi - Origo

„Mindössze néhány napjuk maradt a jelentkezőknek a pályázatuk kidolgozásához, bízunk benne, hogy minél többen élnek a HUMDA Startup Program által kínált egyedülálló lehetőséggel. Olyan innovatív megoldásokat érdemes beadni, amelyek akár még csak az ötlet vagy a prototípus fázisában vannak” – idézte a HUMDA közleménye Weingartner Balázs elnök-vezérigazgatót.

„Minimum két fős csapatokat várunk a mobilitás, a közlekedésbiztonság, a városi közlekedés vagy a versenyzői felkészülés területén. A négy szakmai védnökünk a garancia, hogy az arra érdemes ötletek jó kezekbe kerülnek és kihozzuk belőlük a legtöbbet.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK