Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton egyenesen hálás katasztrofális monacói versenyhétvégéjéért

2021.05.26. 16:26

Lewis Hamilton úgy is megtalálta a pozitívumot az idei Monacói Nagydíjban, hogy végig szenvedett az autójával, csak hetedik lett, és a vezetést is elveszítette a világbajnoki pontversenyben.

Noha a verseny hevében és közvetlenül a leintés után Lewis Hamilton szemmel láthatóan frusztrált volt Monacóban, később már azt mondta, valójában még hálás is azért, hogy olykor annyira rossz napja van a csapatnak, mint amilyen a legutóbbi versenyen, mert ezekből a napokból tudják a legtöbbet tanulni.

Hamiltonnak a teljes monacói hétvégéje borzasztóan alakultForrás: Getty Images/Sebastien Nogier/Sebastien Nogier

„Sok mindent csinálhattunk volna jobban a hétvégére való felkészülés terén. Voltak előremutató beszélgetéseink a hétvégén, de ez a teljesítmény mindannyiunktól kevés. Csapatként nyerünk és veszítünk, most pedig csapatként nem végeztünk jó munkát, és ezt nem vesszük félvállról” – jelentette ki a Monacói Nagydíjat csupán a hetedik helyen záró, autója beállításaival egész hétvégén küszködő hétszeres világbajnok, aki szerint azért nem kell idegeskedni, mert a múltban is megmutatták, hogy az ilyen hétvégék után vissza tudnak térni.

A Mercedeshez hasonlóan a világbajnoki pontversenyben az első helyét elveszítő Hamilton már az időmérő után jelezte, hogy csapaton belül brutálisan őszinte párbeszédek várnak rá és mindenkire, majd a futam után ugyanezt vetítette előre az Azeri Nagydíjg hátralevő két hétre. „Nagyon nyitott és őszinte párbeszédet folytatunk, és nem személyeskedünk. Konstruktív megbeszéléseken mindent átveszünk, és ha van építő kritika, akkor azt megfogadjuk, összefogunk és elvégezzük a munkát. Nem leszünk csöndben a legutóbbi és a következő futam között, lesz jó néhány találkozónk, hogy tisztázzuk a történteket és hogy mit akarunk tanulni belőlük. Azért van annyi bajnoki címünk, mert a sok hibából, amit elkövettünk, mindig tanultunk és erősebben tértünk vissza."

A Mercedes keresi a válaszokatForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

Hamilton úgy vélte, hogy az ilyen rossz futamok egyenesen jól jönnek néha, mert hosszú távon ez segíti a fejlődésüket. Gyakran hálás vagyok a rossz napokért, mert ezekből tanuljuk a legtöbbet. Ha mindig nyersz, kevesebbet tanulsz. Sok mindent magunkkal vihettünk erről a hétvégéről, és jelenleg nincs meg mindenre a válaszunk, de ez a hétvége arra fog kényszeríteni, hogy megkeressük azokat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK