Társoldalunk:

Verstappen szerint a rossz taktika miatt nem volt esélye Hamilton ellen

2020.11.29. 20:58

Max Verstappen nem volt boldog csapata teljesítményével a Bahreini Nagydíjon. A második helyen végző holland azt várta a Red Bulltól, hogy agresszívabb lesz a stratégiával, és nem érti, hogy ez miért nem történt meg.

Max Verstappen és a Red Bull ma sem tudott borsot törni a Bahreini Nagydíjat megnyerő Lewis Hamilton orra alá. A második helyen végző holland pilóta szerint ez önmagában véve azonban nem tragédia, mivel nyers tempóban a Mercedes volt a gyorsabb, a pontversenyben Valtteri Bottashoz közelebb kerülő versenyző azonban kicsit megfedte a csapatát, mivel szerinte korántsem hozták ki a mai futamból a legtöbbet.

Verstappen nem volt elégedett a stratégiával - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A verseny előtt még úgy tűnt, hogy két vadonat új kemény keverékű gumijával Verstappen nagyon veszélyes lehet Hamiltonra, végül azonban a közepes-kemény-kemény stratégia ellenére nem tudta támadni a hétszeres világbajnokot. Verstappen szerint ennek az egyik oka, hogy nem taktikáztak a legjobban. „Szerintem nem voltunk ma túl élesek a stratégiával. Az első etapban túl későn álltunk ki kereket cserélni, hagytuk, hogy a Mercedes előttünk jöjjön ki, amit nem értek, mert a futam előtt azt beszéltünk, hogy agresszívnak kellene lennünk, megvan hozzá a gumink, de nem tettük ezt" – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Az első kiállásnál a Red Bull tehát elszalasztotta az elévágás esélyét, amivel a második kerékcserénél már megpróbálkozott, akkor azonban a szerelők hibáztak, Verstappennek így több mint 5 másodpercig kellett állnia. „Nem tudom, hogy a második kiállás miért volt lassú, ezt meg kell vizsgálnunk, mindenesetre az sem segített, majd az utolsó kiállásomat sem igazán értettem, mert a piros zászlóval és a biztonsági autóval sem működött volna, de legalább a leggyorsabb kör az enyém lett. Egy kicsit értelmetlen volt szerintem."

Ennyire közel is csak a rajt után volt Verstappen Hamiltonhoz - Galéria!Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Verstappen ezzel együtt azért nem lehet csalódott, „mert a tempónk egyértelműen túl lassú volt, de szerintem kicsit nagyobb nyomás alá helyezhettük volna őket lassabb autóval is."

Albonnak végre volt egy jó versenye

Az idei második dobogós helyezését szerző Alex Albon a Sky Sportsnak nyilatkozva azt mondta, hogy a verseny előtt egy unalmas körözgetésből álló futamban reménykedett, amit végül nem kapott meg, de így is sikerült a harmadik helyen végeznie, noha ehhez nyilván szerencse is kellett Sergio Pérez elfüstölő Racing Pointjának képében.

„Sergio balszerencséje Alex jó szerencséje volt. Három-négy másodperc volt közöttük egész délután. Nem gyakran látni ilyet egy Mercedes-motortól – összegzett Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, aki kitért arra is, hogy Pérez vagy Albon lesz jövőre Verstappen csapattársa. – Régóta ismerem Sergiót, nagyon erős versenyző, nekünk azonban az a legfontosabb, hogy minden lehetőséget megadjunk Alexnek. Fejlődik, nagyon érett versenyt futott ma, ott volt, hogy lecsapjon a lehetőségre. Nem kell sietnünk, még van hátra pár verseny, Sergiónak pedig nincs más opciója. Megadjuk az időt magunknak, Alexnek pedig minden lehetőséget, hogy több olyan napot produkáljon, mint a mai. Különösen a pénteki balesetének fényében végzett jó munkát, nem volt rossz hétvégéje, jó versenyt futott."

Lehet, hogy Albon a mai teljesítményével váltott jegyet Verstappen mellé 2021-re? - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Albon egyetértett főnökével abban, hogy ahhoz, hogy lecsapjon a lehetőségre, ott kellett lennie Pérez mögött, ezért nem érdemtelen a dobogója. „Pontosan, ott voltunk. Nem volt meg a tempónk, hogy megelőzzük őt, de ott voltunk, ha valami történne. Jókor jó helyen. Nagyon boldog vagyok, hiszen pontosan ezt akartam."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK