Mario Isola is elkapta a koronavírust

Forma-1, Török Nagydíj, Mario Isola, Pirelli
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 13: Director of Pirelli F1 Mario Isola talks in the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 13, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by XPB - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Williams ideiglenes csapatfőnöke után a Pirelli F1-es főnöke is elkapta a koronavírust. Mario Isola jelen volt a hétvégi Török Nagydíjon, annak vasárnapján lett pozitív a tesztje

Újabb vezető beosztású személy kapta el a koronavírust a Forma-1-es paddockban. A Török Nagydíj előtt Simon Robertsről, a Williams ideiglenes csapatfőnökéről derült ki, hogy fertőzött, a verseny vasárnapján pedig Mario Isola, a gumiszállító Pirelli F1-es főnöke produkált pozitív tesztet. Az 51 esztendős szakember jól van, már karanténba került.

Mario isola (jobb szélen) Toto Wolff (középen) és Günther Steiner társaságában a Török Nagydíj sajtótájékoztatóján Forrás: Getty Images/xpbimages.com/Xpb Images

Több koronavírusos esetet is feljegyezhettünk már az idei szezon során, a sportág kirakatában levő személyek közül azonban eddig csak a Racing Point versenyzői, valamint a Williams-istálló már említett csapatfőnök-helyettese kapta el a fertőzést. Egészen mostanáig, a Török Nagydíj vasárnapján ugyanis Isola tesztje is pozitív lett.

Mario tesztje a szokásos vasárnapi tesztelés során lett pozitív, már elkülönítették, nincsenek tünetei és mindenben alkalmazkodik a helyi egészségügyi előírásokhoz" – olvasható az erről szóló közleményben

Mivel Isola jelen volt a törökországi versenyhétvégén, rögtön adódik a kérdés, hogy megfertőzött-e valakit. A közleményben erről az áll, hogy „minden közeli kontaktot felkutattunk, újra teszteltünk, de nem születtek újabb pozitív esetek."

Isolának nincsenek tünetei Forrás: Getty Images/xpbimages.com/Xpb Images

A Forma-1-es versenyhétvégékre nagyon szigorú tesztelési protokoll vonatkozik, csak azok léphetnek a paddock területére, akik az első belépést megelőző 24 órában negatív tesztet produláltak, és legalább ötnaponta mindenkit tesztelnek. Az FIA legutóbbi, a Török Nagydíj pénteki napján kiadott frissítése szerint november 6-a és 12-e között 2543 tesztet végeztek el, és Simon Roberts esetén túl további 8 pozitív eredmény született, róluk további információt azonban nem közöltek. A szezon kezdete óta több mint 60 ezer tesztet végeztek és eddig 70 pozitív eset történt, Isolaé a hetvenegyedik.