A Williams csapatfőnöke is elkapta a koronavírust

Forma-1, Orosz Nagydíj, Simon Roberts, Williams
Simon Roberts (GBR) Williams Racing F1 Acting Team Principal. Russian Grand Prix, Friday 25th September 2020. Sochi Autodrom, Sochi, Russia.
Vágólapra másolva!
Újabb pozitív koronavírustesztre derült fény a Forma-1-ben a Török Nagydíj előtt, ezúttal ráadásul az egyik istálló csapatfőnöke a fertőzött.

Elenyésző számban, de a Forma-1-ben is előfordultak az idei szezon során koronavírusos esetek, ám míg a különböző csapatok tagjai közül már többen elkapták a fertőzést, a rivaldafényben levő személyeket eddig elkerülte a vírus. A pilóták közül eddig csupán ketten produkáltak pozitív tesztet Lance Stroll és Sergio Pérez személyében, futamot pedig csak utóbbinak kellett kihagynia, rögtön kettőt is. A vezető beosztású csapattagok közül a Williams ideiglenes csapatfőnöke az első fertőzött.

Simon Roberts nem lesz ott a Török Nagydíjon Forrás: Williams Racing/Williams Racing/Williams Racing

A grove-i istálló az Emilia Romagna Nagydíj után közleményben tudatta, hogy az imolai és az azt megelőző portugáliai versenyhétvége során több csapattagja is koronavírusos lett, neveket azonban nem hoztak nyilvánosságra, csupán annyit közöltek, hogy a Török Nagydíjra a kiesőket a gyárban dolgozók közül pótolják.

Ezek után talán annyira nem is meglepő, hogy az isztambuli verseny előtti szerdán bejelentették: Simon Roberts, az istálló ideiglenesen kinevezett csapatfőnöke is megfertőződött.

A csapat közleményéből kiderül, hogy Roberts enyhe tüneteket produkált, majd a szerdai nap folyamán elvégzett tesztje lett pozitív, miután hétfőn még negatív tesztet adott. Ettől eltekintve jól érzi magát.

Mindez azt jelenti, hogy az istálló első embere nem utazott el Törökországba, azaz nem lesz ott a csapattal a versenyhétvégén, helyette a brit szabályozásoknak megfelelően otthonában marad karanténban. Feladatait a csapatmenedzser Dave Redding és a járműtervezésért felelős főmérnök, Adam Carter veszik át.

A Williamsnél már több pozitív esetet is regisztráltak Forrás: Sputnik/Alexey Kudenko

A közleményben az is szerepel, hogy Roberts az utóbbi napokban nem került közvetlen kapcsolatba a versenycsapat tagjaival, úgyhogy az istálló a tervek szerint folytatja a felkészülést a szezon 14. futamára.

A Forma-1-es versenyhétvégéken a paddockba lépőkre egyébként szigorú előírások vonatkoznak, mindenkit ötnaponta tesztelnek, a paddock területére pedig csak olyan léphet, aki az azt megelőző 24 órában negatív tesztet produkált.