Norris: Nem is változtak meg annyira az autók

Forma-1, teszt, Barcelona, 1. nap, Lando Norris, McLaren
McLaren's British driver Lando Norris drives during the first day of the Formula One (F1) pre-season testing at the Circuit de Barcelona-Catalunya in Montmelo, Barcelona province, on February 23, 2022. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Azt hitte, több változáshoz kell hozzászoknia, de a volán mögött ülve nem tapasztalt sokat. Az első napi 1. helynek nem tulajdonított különösebb jelentőséget.

A McLaren versenyzője, Lando Norris futotta meg a legjobb köridőt az előszezoni tesztelés nyitónapján Barcelonában. Nem csak idén, az új műszaki szabályok évében, de máskor sem szokott jelentősége lenni az első napok nyers végeredménynek, amikor sok mindennel még csak ismerkednek, kísérleteznek a csapatok, és Norris sem von le messzemenő következtetéseket ebből.

„Nem akartam az 1. helyen végezni. Inkább utolsó lettem volna, mert így most megemelkedtek az elvárások és mindenki azt hiszi, hihetetlenül jók vagyunk. Csupán kicsit más programot futottunk, mint a többiek" – idézte a negyedik szezonjára készülő britet az Autosport.

Lando Norris, a McLaren versenyzője Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Norris első alkalommal szembesül F1-es karrierjében azzal, hogy jelentősen megváltoznak a műszaki szabályok. Meglepetésre úgy értékelte a 2022-es előírásoknak megfelelően épült autóról szerzett első tapasztalatait, hogy a volán mögött nem sok újdonság érte.

– nyilatkozta. – Összességében sok dolog eléggé hasonlított a korábbiakhoz, ami jó, mert így hamar magabiztosnak éreztem magam."

„Nyilván sokat beszélünk arról, mennyire mások az új autók, de amikor beültem, úgy éreztem, nem is változtak meg annyira a tavalyihoz képest. "

Norris a pályán Forrás: AFP/Lluis Gene

Korábban Norris azt mondta, készül rá, hogy kipróbáljon különböző újításokat a vezetési stílusában, mert az új autóknál szükség lehet erre.

Az Alfa Romeo és a Haas veszített látványosan sok időt a felkészülésből az első napon, de a brit elárulta, hogy náluk sem ment minden teljesen gördülékenyen. „Több kört akartunk megtenni, de akart néhány problémánk" – mondta. Azt nem részletezte, hogy mik voltak ezek, de a hírek szerint a "delfinezés" nevű jelenség problémája a McLarent érintette az egyik legjobban, ezért elképzelhető, hogy a padlólemezük megsérült.