Hamilton szerint nincs konfliktusa Russell-lel, és ez látszik is

Forma-1, Lewis Hamilton, George Russell, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP is congratulated by George Russell of Great Britain and Williams in parc ferme during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton elárulta, az év elején felröppent pletykákkal ellentétben továbbra is jó a kapcsolata George Russell-lel, és bízik benne, hogy ez a nyilvánosságban is megmutatkozik. A hétszeres világbajnok megvédte csapattársát, akit szerinte hagyni kellene, hogy a feladatára koncentrálhasson.

A Mercedes F1-es csapatánál akár úgy is alakulhatnak az események, hogy George Russell váltja a mostanában gyengébben szereplő Valtteri Bottast, és ő lesz Lewis Hamilton csapattársa. A brit pilótát mindkét versenyzőről kérdezték a Spanyol Nagydíj sajtótájékoztatóján, és a hétszeres világbajnok honfitársáról és a finn pilótáról is pozitívan nyilatkozott.

Russell után Hamilton is elmondta, hogy semmilyen feszültség nincs köztük Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Ami előbbit illeti, a 23 éves versenyző az év elején elmondta, hogy amióta ő helyettesítette a koronavírusos Hamiltont a tavalyi Szahíri Nagydíjon, nem beszéltek egymással. Az F1-es közvéleménynek több sem kellett, és rögtön felmerült, hogy feszültség van a két fél között. Erre aztán előbb Russell cáfolt rá, majd a Bottasszal történő ütközése után Hamilton kiállt mellette a közösségi médiában. Utóbbi most hangsúlyozta, hogy kapcsolatuk „továbbra is sértetlen”.

– nyilatkozta. – A saját útját járja, de egy nagyszerű srác, és remek munkát végzett, amikor megérkezett a csapathoz, a jövőben pedig szintén jól fog teljesíteni, szóval nincs probléma.”

Hamiltonnak azonban jelenleg sokkal inkább Bottasszal kell foglalkoznia, hiszen csapattársaként adott esetben ő jelenthetne rá veszélyt. A finn pilóta nem a legjobban kezdte a szezont, ám a hétszeres világbajnok ezzel együtt is azon a véleményen van, hogy nekik van a legjobb versenyzőpárosuk.

„Az eddigi tapasztalatomból és a Valtterivel ápolt viszonyomból kiindulva úgy vélem, mindig is nagyszerű csapattárs volt, ahogyan sokszor elmondtam – magyarázta. – Őszintén szólva úgy érzem,

Bottas eddig mindössze két 3. hellyel rendelkezik, az imolai hétvégéje pedig azzal együtt is katasztrofálisnak minősül, hogy a balesetért nem annyira lehetett hibáztatni. Ennek következtében már az is felmerült, hogy a Mercedes akár szezon közben is megválhat tőle, de ezt ő kategorikusan tagadta. Most pedig Hamilton volt az, aki megvédte csapattársát a közvéleménytől.

Hamilton szerint Bottast békén kellene hagyni Forrás: Getty Images/Xavier Bonilla/Xavi Bonilla

„Nézzék, egy ponton változás lesz, hiszen nem leszek itt örökké, és ez Valtterire is igaz. Ugyanakkor jelenleg úgy gondolom, hogy mindketten szállítottuk az eredményeket az elmúlt években, és továbbra is ezt fogjuk tenni. A legutóbbi hétvégén Valtteri megszerezte a pole-t. Még csak a negyedik futamnál tartunk, szerintem az embereknek egy időre békén kell hagyniuk, hogy a feladatára koncentrálhasson.”

Hamilton ezúttal különdíjban részesült

Miután tavaly Lionel Messivel, a Barcelona labdarúgójával közösen Hamilton kapta az Év férfi sportolójának elismerését a Laureus-gálán, ezúttal nem ő, hanem a teniszező Rafael Nadal nyerte el a fődíjat, de a brit versenyző így sem maradt elismerés nélkül.

A Mercedes pilótájának ítélték oda ugyanis először az újonnan létrehozott Év sportolói aktivistája díjat.

A hétszeres világbajnok tavaly számtalanszor felszólalt a társadalmi egyenlőtlenségek, illetve a rasszizmus ellen. Ahogyan Hamiltont a legjobb férfi sportoló, úgy a Mercedest az Év csapata díjára jelölték, de az elismerésben végül a Bayern München futballcsapata részesült. A járvány miatt egyébként az idei gálát nem rendezték meg, az eredményt egy online eseményen hirdették ki.