Társoldalunk:

Russell tagadja, hogy feszültség lenne Hamilton és közte

2021.04.15. 18:43

A tavalyi beugrás nem változtatta meg George Russell és Lewis Hamilton kapcsolatát, a Williams tehetsége tagadta, hogy fagyos lenne a viszonya a hétszeres világbajnokkal.

Több hónap elteltével is ad beszédtémát George Russell tavalyi vendégszereplése a Mercedesnél: a csapat juniorprogramjának növendéke a Szahíri Nagydíjon helyettesítette a koronavírusos Lewis Hamiltont, és bár kényelmetlenül ült az autóban, a rajt után vezette a versenyt és esélyes volt a győzelemre is, mielőtt egy bokszutcai hiba miatt visszaesett a mezőnyben.

Hamilton és Russell a 2021-es Bahreini Nagydíj utánForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Azóta visszatérő szóbeszéd, hogy Russell előbb-utóbb a Mercedes versenyzője lehet, de egyelőre nem tudni, hogy Hamilton meddig marad még a Forma-1-ben és az sem, hogy a csapat hosszabb távra tervez-e Valtteri Bottasszal. Bahreinben megkérdezték Russellt arról, hogy beszélt-e Hamiltonnal a szahíri bevetés után, a fiatal versenyző nemmel felelt.

Az Österreich című lap később Toto Wolffnál is érdeklődött azzal kapcsolatban, hogy Russell vártnál jobb szereplése miatt kialakulhatott-e feszültség a két versenyző között, a csapatfőnök nem tudott erről, de megjegyezte, hogy a Forma-1-ben a különböző generációk tagjai között is versengés zajlik. Imolában Russell tisztázta, hogy hányadán áll a honfitársával.

„Azt a kérdést tették fel nekem, hogy beszéltem-e Lewisszal Bahrein után – utalt a 2020-as Szahíri Nagydíjra. – Nem, nem beszéltünk, ahogy nem beszéltünk volna a többi verseny után sem. Egymás ellen versenyzünk. Ha összefutunk a paddockban, akkor váltunk néhány szót.” Idén már találkoztunk, üdvözöltük egymást, ugyanaz a helyzet 2019 óta vagy a tavalyi Bahreini [sic] Nagydíj előtt.”

„A kapcsolatom Lewisszal ugyanolyan mint sok más versenyzővel a paddockban, ami teljesen rendben van. Nincs köztünk feszültség és semmi probléma Lewisszal” – nyomatékosított Russell.

Russell szerződése az év végén lejár a Williamsszel és a közvélemény arra számít, hogy előléptetik a Mercedeshez, viszont 2010 óta még nem fordult elő, hogy a gyári istálló a saját juniorprogramjából választott volna versenyzőt, ráadásul Wolff először mindig az aktuális pilótapáros tagjaival kezd tárgyalni a folytatásról. Russell ennek ellenére nem keres alternatívákat.

Russell tagadta, hogy feszültség lenneForrás: Williams Racing

„Ez pillanatnyilag meg sem fordul a fejemben – szögezte le. – Hisznek bennem és én is bízom a csapatban, az idő majd eldönti. Mióta 2016-ban leszerződtem a Mercedesszel, az első naptól fogva világos volt, hogy ha elvégzem a feladatomat a pályán, akkor jönnek majd a lehetőségek, ez volt a helyzet a GP3-ban, az F2-ben, és aztán a Forma-1-es pályafutásommal is.”

„Aztán, 2018-ben aláírtam egy hároméves szerződést – utalt a Williamsre. – Várjunk türelemmel, és meglátjuk. Pillanatnyilag [a szakítás] meg sem fordul a fejemben.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK