Russell tagadja, hogy feszültség lenne Hamilton és közte

Forma-1, Lewis Hamilton, George Russell, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP is congratulated by George Russell of Great Britain and Williams in parc ferme during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A tavalyi beugrás nem változtatta meg George Russell és Lewis Hamilton kapcsolatát, a Williams tehetsége tagadta, hogy fagyos lenne a viszonya a hétszeres világbajnokkal.

Több hónap elteltével is ad beszédtémát George Russell tavalyi vendégszereplése a Mercedesnél: a csapat juniorprogramjának növendéke a Szahíri Nagydíjon helyettesítette a koronavírusos Lewis Hamiltont, és bár kényelmetlenül ült az autóban, a rajt után vezette a versenyt és esélyes volt a győzelemre is, mielőtt egy bokszutcai hiba miatt visszaesett a mezőnyben.

Hamilton és Russell a 2021-es Bahreini Nagydíj után Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Azóta visszatérő szóbeszéd, hogy Russell előbb-utóbb a Mercedes versenyzője lehet, de egyelőre nem tudni, hogy Hamilton meddig marad még a Forma-1-ben és az sem, hogy a csapat hosszabb távra tervez-e Valtteri Bottasszal.

Bahreinben megkérdezték Russellt arról, hogy beszélt-e Hamiltonnal a szahíri bevetés után, a fiatal versenyző nemmel felelt.

Az Österreich című lap később Toto Wolffnál is érdeklődött azzal kapcsolatban, hogy Russell vártnál jobb szereplése miatt kialakulhatott-e feszültség a két versenyző között, a csapatfőnök nem tudott erről, de megjegyezte, hogy a Forma-1-ben a különböző generációk tagjai között is versengés zajlik. Imolában Russell tisztázta, hogy hányadán áll a honfitársával.

„Azt a kérdést tették fel nekem, hogy beszéltem-e Lewisszal Bahrein után – utalt a 2020-as Szahíri Nagydíjra. – Nem, nem beszéltünk, ahogy nem beszéltünk volna a többi verseny után sem. Egymás ellen versenyzünk. Ha összefutunk a paddockban, akkor váltunk néhány szót.”

„A kapcsolatom Lewisszal ugyanolyan mint sok más versenyzővel a paddockban, ami teljesen rendben van. Nincs köztünk feszültség és semmi probléma Lewisszal” – nyomatékosított Russell.

Russell szerződése az év végén lejár a Williamsszel és a közvélemény arra számít, hogy előléptetik a Mercedeshez, viszont 2010 óta még nem fordult elő, hogy a gyári istálló a saját juniorprogramjából választott volna versenyzőt, ráadásul Wolff először mindig az aktuális pilótapáros tagjaival kezd tárgyalni a folytatásról. Russell ennek ellenére nem keres alternatívákat.

Russell tagadta, hogy feszültség lenne Forrás: Williams Racing

„Ez pillanatnyilag meg sem fordul a fejemben – szögezte le. – Hisznek bennem és én is bízom a csapatban, az idő majd eldönti. Mióta 2016-ban leszerződtem a Mercedesszel, az első naptól fogva világos volt, hogy ha elvégzem a feladatomat a pályán, akkor jönnek majd a lehetőségek, ez volt a helyzet a GP3-ban, az F2-ben, és aztán a Forma-1-es pályafutásommal is.”

„Aztán, 2018-ben aláírtam egy hároméves szerződést – utalt a Williamsre. – Várjunk türelemmel, és meglátjuk. Pillanatnyilag [a szakítás] meg sem fordul a fejemben.”