Társoldalunk:

Hamilton küszködő honfitársait motiválta és szurkolóit is üdvözölte

2021.04.25. 13:40

A versenyzés hevében a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton igyekezett lelket önteni mélyponton lévő honfitársaiba is, majd Valtteri Bottashoz hasonlóan üdvözölte olasz szurkolóit.

Lewis Hamilton az F1-es mezőny egyik leginkább megosztó tagja, sokan elismerik, sokan viszont tagadják az eddig elért eredményeinek értékét, nem is beszélve a brit pilóta által képviselt ügyek, a fenntarthatóság vagy a diverzitás ügyéről.

Hamilton szólt néhány jó szót Norrishoz és Russellhez isForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Hamilton karakterét meghatározza, hogy fiatal korában származása és a tanulási nehézségei miatt is sokszor bántották őt, és az is rosszul esett neki, hogy korábban a sportág korábban sikeres tagjai is bírálták őt. A hétszeres világbajnok megfogadta, hogy ő pozitívan áll majd a fiatalokhoz, az elmúlt napok során két honfitársát is bátorította, amikor nehéz helyzetbe kerültek.

A McLarennél versenyző Lando Norris az imolai időmérőn a pole pozícióért hajtott, de pályaelhagyás miatt törölték a körét, ezért önmagát ostorozta, de Hamilton a Twitteren fiatal ellenfele mellé állt: „Senki sem hibáztathat azért, mert mindent beleadtál. Csodás kör volt, nagyszerű látni téged és a csapatot tündökölni. Lépj tovább, versenyezzünk!”

Norrisnak több sem kellett, a futamon egészen a 2. helyig jutott, majd az utolsó körök során nagyot csatázott a felzárkózó Hamiltonnal. Végül a Mercedes pilótája zárt előrébb, de Norris is elégedett volt a szereplésével. Nem úgy George Russell, aki a 32. körben összeütközött Valtteri Bottasszal, majd éles hangvételű nyilatkozatokban ellenfelét hibáztatta a történtekért.

A sportfelügyelők versenybalesetnek minősítették a helyzetet és Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke sem állt Russell mellé, aki hétfőn végül bocsánatot kért a viselkedése miatt. Ezt Hamilton is értékelte: „Az erő a sebezhetőségből következik. Ha nem követsz el hibákat, sohasem tanulod meg a leckét. Tisztelem, hogy vállalod a felelősséget. Jöjjön a következő [verseny]!” – írta a Twitteren.

Hamilton és Bottas a rajongókat is üdvözölte

Az imolai futam után Hamilton és Bottas is tesztelte a Pirelli 2022-es abroncsainak prototípusait. A hétszeres világbajnok az egyik körben szándékosan szélesen vette az Acque Minerali kanyarkombinációt és integetve üdvözölte a pálya mellett kitartó szurkolókat.

Csapattársa, Bottas részéről is belefért egy gesztus az imolai hétvége folyamán, a finn pilóta egy helyi rajongójával, az ifjú Noahval találkozott, aki már régóta szurkol neki és egy rajzzal is készült a versenyzőnek. A séfnek készülő Noah a szüleivel vonatozott el Imolába, ahol a pályán kívül személyesen is bemutatkoztak egymásnak Bottasszal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK