Hamilton küszködő honfitársait motiválta és szurkolóit is üdvözölte

Forma-1, Lewis Hamilton, Lando Norris, Emilia Romagna Nagydíj
IMOLA, ITALY - APRIL 18: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes AMG Petronas congratulates Lando Norris of Great Britain and McLaren in parc ferme after the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 18, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A versenyzés hevében a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton igyekezett lelket önteni mélyponton lévő honfitársaiba is, majd Valtteri Bottashoz hasonlóan üdvözölte olasz szurkolóit.

Lewis Hamilton az F1-es mezőny egyik leginkább megosztó tagja, sokan elismerik, sokan viszont tagadják az eddig elért eredményeinek értékét, nem is beszélve a brit pilóta által képviselt ügyek, a fenntarthatóság vagy a diverzitás ügyéről.

Hamilton szólt néhány jó szót Norrishoz és Russellhez is Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Hamilton karakterét meghatározza, hogy fiatal korában származása és a tanulási nehézségei miatt is sokszor bántották őt, és az is rosszul esett neki, hogy korábban a sportág korábban sikeres tagjai is bírálták őt. A hétszeres világbajnok megfogadta, hogy ő pozitívan áll majd a fiatalokhoz, az elmúlt napok során

két honfitársát is bátorította, amikor nehéz helyzetbe kerültek.

A McLarennél versenyző Lando Norris az imolai időmérőn a pole pozícióért hajtott, de pályaelhagyás miatt törölték a körét, ezért önmagát ostorozta, de Hamilton a Twitteren fiatal ellenfele mellé állt: „Senki sem hibáztathat azért, mert mindent beleadtál. Csodás kör volt, nagyszerű látni téged és a csapatot tündökölni. Lépj tovább, versenyezzünk!”

Norrisnak több sem kellett, a futamon egészen a 2. helyig jutott, majd az utolsó körök során nagyot csatázott a felzárkózó Hamiltonnal. Végül a Mercedes pilótája zárt előrébb, de Norris is elégedett volt a szereplésével. Nem úgy George Russell, aki a 32. körben összeütközött Valtteri Bottasszal, majd éles hangvételű nyilatkozatokban ellenfelét hibáztatta a történtekért.

A sportfelügyelők versenybalesetnek minősítették a helyzetet

és Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke sem állt Russell mellé, aki hétfőn végül bocsánatot kért a viselkedése miatt. Ezt Hamilton is értékelte: „Az erő a sebezhetőségből következik. Ha nem követsz el hibákat, sohasem tanulod meg a leckét. Tisztelem, hogy vállalod a felelősséget. Jöjjön a következő [verseny]!” – írta a Twitteren.

Hamilton és Bottas a rajongókat is üdvözölte

Az imolai futam után Hamilton és Bottas is tesztelte a Pirelli 2022-es abroncsainak prototípusait. A hétszeres világbajnok az egyik körben szándékosan szélesen vette az Acque Minerali kanyarkombinációt és integetve üdvözölte a pálya mellett kitartó szurkolókat.

Csapattársa, Bottas részéről is belefért egy gesztus az imolai hétvége folyamán, a finn pilóta egy helyi rajongójával, az ifjú Noahval találkozott, aki már régóta szurkol neki és egy rajzzal is készült a versenyzőnek. A séfnek készülő Noah a szüleivel vonatozott el Imolába, ahol a pályán kívül személyesen is bemutatkoztak egymásnak Bottasszal.