Verstappen tehetséges, de butaságokat csinál

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Max Verstappen, Red Bull Racing, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Nico Rosberg of Germany driving the (6) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer on track during the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2016 in Mexico City, Mexico. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Niki Lauda is elővette a Red Bull tinédzserét a Mexikói Nagydíj után, ő elsősorban azt kifogásolta, hogy Max Verstappen nem vigyázott a világbajnoki címre hajtó Nico Rosberggel.

Az idén sokadik alkalommal is kihúzta a gyufát Max Verstappen az ellenfelei körében. Elsősorban Sebastian Vettel akadt ki rá, mert védekezés közben levágott egy kanyart, de a Mercedes menedzsmentje sem volt lelkes, miután Verstappen a pontverseny éllovasát, Nico Rosberget is keményen támadta.

Verstappen először a rajtnál lökte meg Rosberget, aztán kifogásolta, hogy ellenfele visszaállt elé a füvön áthajtva, de a sportfelügyelők Rosbergnek adtak igazat. A Red Bull versenyzője később egy lekörözés során is bevetődött A Mercedes mellé, de elfékezte magát, és változatlan maradt a sorrend. Niki Lauda, a Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke bírálta az ifjú titánt.

Verstappen üldözi Rosberget Mexikóban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Clive Mason

„Nico láthatóan előrébb volt, erre Verstappen kirakta őt a pályáról. Ez Nico bajnoki címébe is kerülhetett volna, ami elfogadhatatlan – mondta Lauda, és Verstappenről hozzátette: „Hihetetlenül tehetséges, de az egészet tönkreteszi a hülye megmozdulásaival.”

Lauda „visszaesőnek” nevezte Verstappent, és úgy vélte, honfitársának, Helmut Markónak el kellene beszélgetnie vele.

„Ha Verstappen nem vezetne ilyen agresszívan, sokkal jobban fejlődhetne, de ő ezt nem veszi észre. Azt hiszi, mindent jól csinál, de ez nem így van. Le kell nyugodnia. Nem tudom, honnan jön az arroganciája, nem is értem. Ez már veszett ügy, mert a többi versenyző egyre dühösebb miatta.”

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója elsősorban Rosberg és Verstappen későbbi ütközetét kifogásolta. Szerinte a holland pilóta stílusa „üdítő”, és kedveli a kemény versenyzést, amit Verstappen bemutat, de nem tartotta korrektnek, ahogy az ifjú pilóta támadta a bajnokesélyest.

Az ember nem akasztja össze a kerekeit a pontverseny éllovasával három futammal a szezon vége előtt. A csapat adott neki iránymutatást, de amikor lecsapják a sisakrostélyt, talán megváltoznak a dolgok.”

Vettel is elismeri Verstappen készségeit

Bár Sebastian Vettel kiabálva szidta ellenfelét a csapatrádión, az autóból kiszállva ő is elismerően beszélt a fiatal pilótáról. Persze, néhány tanácsot is intézett felé.

Gyors, keményen nyomja, átértelmezi a határokat, nem negatív formában, hanem azzal, ahogy igyekszik vagy játszik az autóval. Képzett fiú, alapvetően kedvelem is. Úgy gondolom, meg kell tanulnia néhány manővert a pályán, és le kell nyugodnia, mert néha többet árt magának, mint használ.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!