Folytatja a cicaharcot a 67 éves Lauda és a 18 éves Verstappen

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Szingapúri Nagydíj
SINGAPORE - SEPTEMBER 16: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in the garage during practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 16, 2016 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160916-00291 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Kínos üzengetésbe torkollik, hogy a nagypapa korú háromszoros világbajnok megpróbálta a sajtóban kioktatni a Red Bull tinédzserét, aki nem hagyta annyiban a dolgot.

Rengeteg kritika érte Max Verstappent az elmúlt hónapok során a sportszerűtlenség határait súroló védekező manőverei miatt, különösen a Ferrari versenyzői, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel bírálta a Red Bull tinédzserét. Verstappen csak „hazugságnak” nevezte az álláspontjukat, és azt mondta, „szégyelljék magukat.”

Nem járt ilyen „jól” Jacques Villeneuve, aki arra figyelmeztette az ifjú tehetséget, hogy vigyázzon, mit tesz, mert akár meg is ölhet valakit, erre Verstappen egy verbális övön aluli ütéssel reagált. Megkapta a magáét a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda is, aki pszichológus felkeresését javasolta a Red Bull pilótájának.

Verstappen nem válogat a beszólásokban Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen természetesen ezt a kritikát sem hagyta szó nélkül, egy hazai beszélgetős műsorban azt mondta, ha ő pszichológushoz megy, akkor Lauda is megy vele. A 67 esztendős Lauda és a 18 éves versenyző között ezután még az eddigieknél is kínosabbá vált az üzengetés, mert a Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke nem tudta annyiban hagyni a dolgot.

„Menjünk együtt?” – kérdezett vissza Lauda az olasz Sky műsorában. „Semmi akadálya, aztán majd az orvos eldönti, hogy melyikünknek kell ott maradnia” – tette hozzá. „Szerintem Max hihetetlenül tehetséges, de a pályán van egy határa annak, hogy mit lehet megtenni, és mit nem. Ezt valakinek el kell magyaráznia neki. Az a baj, hogy Max még nagyon fiatal, és ha mérlegre tesszük a tehetségét és az életkorát, akkor a tehetsége fog győzni” – utalt arra, hogy Verstappen még nem elég érett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!