Vágólapra másolva!
A McLaren dán tesztpilótája elégedett az első silverstone-i napon nyújtott teljesítményével, de a helyezésének nem tulajdonít nagy jelentőséget.

A fiatal versenyzők tesztjének első napján a McLaren dán tehetsége, Kevin Magnussen volt a leggyorsabb, 172 ezreddel előzte meg a Force Indiával köröző Paul di Restát. A 20 éves tesztpilóta tisztában van vele, hogy a részben gumitesztté is átminősített gyakorláson nem lehet komoly következtetéseket levonni a köridőkből, de ettől függetlenül elégedett a teljesítményével. Elárulta, nem a McLaren egykörös tempóját próbálgatta, a többi versenyzőhöz hasonlóan hosszabb távra elegendő benzin volt az autójában.

„Nem futottunk időmérős etapot – biztos vagyok benne, hogy a többiek sem tették. Azt viszont nem tudhatjuk, hogy mások 60 vagy 40 kiló benzinnel futottak-e, ezért nincs pontos képünk arról, hogy hol állunk”- magyarázta a World Series by Renault 3.5-ös kategóriájában jeleskedő Magnussen. „De azt nagyjából érezzük, hogy jól vagy rosszul sikerült-e egy nap – szerintem ma jó napunk volt.”

Magnussen szerint jó napot zárt a McLaren szerdán Forrás: McLaren

Magnussen elmondta, jó érzés volt a tabella élén látni a nevét, azt azonban nem tudja megítélni, hogy az idén eddig gyenge teljesítményt nyújtó McLaren javult-e a korábbi formájához képest. „Még soha nem vezettem ezt az autót” – mondta a fiatal dán, aki rendszeresen teszteli a McLaren szimulátorát, és a tavalyi modelljüket is vezethette a fiatal versenyzők egy évvel ezelőtti tesztjén.

„Nem tudom, hogy sikerült-e komolyabb javulást elérnünk az aerodinamika, a gumik vagy bármi más terén. Én csak végrehajtom a tesztet és visszajelzéseket adok, amit majd a többiek kielemeznek” – mondta a dán, aki a korábbi F1-es versenyző, Jan Magnussen fia.

Magnussen a héten már nem tesztel többet: csütörtökön Oliver Turvey, pénteken pedig Gary Paffett körözhet a McLarennel.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!