Max Verstappen a Ferrarihoz igazolhat

Forma-1, Charles Leclerc, Max Verstappen
Charles Leclerc of Ferrari and Max Verstappen of Red Bull Racing after qualifying ahead of the Formula 1 Las Vegas Grand Prix at Las Vegas Strip Circuit in Las Vegas, United States on November 18, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Le Mans-i 24 órás autóverseny korábbi kategóriagyőztese, Richard Bradley szerint nem kizárt, hogy a Forma–1-ben háromszoros világbajnok Max Verstappen a jövőben a Scuderia Ferrari csapatánál fog versenyezni, méghozzá Michael Schumacher miatt.

Richard Bradley az On Track GP podcastben novemberben is emlékezetes nyilatkozatot adott, amikor Sergio Pérez Las Vegas-i hibáját egy 13 éves versenyző szintjéhez hasonlította. A brit pilóta ezúttal is megszólalt a műsorban, talán egy még érdekesebb elmélettel. Eszerint a Forma–1 háromszoros címvédője, Max Verstappen hamarosan a sportág legismertebb istállójához, a Ferrarihoz szerződhet.

Bradley szerint Verstappen hamarosan ferraris lehet Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Schumacher motiválhatja Verstappent?

Nem lepne meg, különösen, ha továbbra is címeket nyerne, és elkezdene önelégült lenni, és az emberek elkezdenék azt mondani: »Ó, ő minden idők legnagyobbja?« Max az a fajta srác, aki úgy lenne: »Oké, akkor én is azt teszem, amit [Michael] Schumacher: Elviszem a Ferrarit abból a helyzetből, hogy nem voltak győzelemre esélyesek, és világbajnokokká teszem őket.«" – idézte Richard Bradley-nek a podcastben elhangzott véleményét a Motorsport.

Michael Schumacher a Ferrari színeiben (sorozatban) öt világbajnoki címet nyert 2000 és 2004 között, Max Verstappen pedig jelenleg háromnál jár a Red Bull-lal. A holland pilóta szerződése 2028-ig szól az energiaitalosokkal.