Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso már gőzerővel készül a Forma-1 2024-es szezonjára. Az Aston Martin pedig megosztott néhány képet a közösségi oldalán, amint a spanyol pilóta a csapat silverstone-i gyárában tesztelte az új autót.

Fernando Alonso a tavalyi visszatérése remekül sikerült z F1-ben, a rutinos pilóta mondhatni másodvirágzását éli. Az Aston Martinnál töltött első szezonjában nyolc alkalommal is felállhatott a dobogóra, reményei szerint pedig idén még ennél is jobb egyéni teljesítményre lesz képes, miután már egy ismerős környezetben versenyezhet.

Fernando Alonso gőzerővel készül az új idényre Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Sajtóhírek szerint a 2023-as szezon első harmadában egyértelműen második erőnek számító, ám az idény közben visszaeső, majd magát az év végére összekapó Aston Martin nagy mértékben megújul a következő idényre. Az új autóval kapcsolatban egyelőre annyit lehet tudni, hogy külsőre nagyon máshogy fog kinézni az elődjéhez képest, ám ez csupán egy hónap múlva (február 12-én) fog kiderülni, amikor a silverstone-i székhelyű alakulat lerántja majd a leplet az új, AMR24-es kódjelű versenyautójáról, majd február 21-23 között a versenyzőknek lehetőségük lesz már tesztelni is Baahreinben.

Azonban Fernando Alonsónak nem kellett addig várnia, hogy elkezdje a megismerkedést az új autójával, ugyanis a csapat gyárában lehetősége nyílt beülni és a szimulátor segítségével elkezdhette a felkészülést. A brit istálló természetesen fotót is közzé tett erről a közösségi oldalain.

A Forma-1 2024-es idénye március első hétvégéjén rajtol Bahreinben.