Elkezdték az egyik legismertebb Forma-1-es pálya felújítását

Forma-1, Olasz Nagydíj 2023, Carlos Sainz, Ferrari, szurkolók
Carlos Sainz of Ferrari after the Formula 1 Italian Grand Prix at Autodromo Nazionale di Monza in Monza, Italy on September 3, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Elkezdődött az egyik legismertebb Forma-1-es pálya, az Audoromo Nazionale Monza felújítása. A beruházás az épületeket, a nézőteret és a pályát is érinti. A versenypálya tulajdonosai remélik, hogy így hosszú távon megalapozhatják a helyszín jövőjét a Forma-1-ben.

A történelmi F1-es helyszínek már nem élveznek prioritást

Az F1 jogtulajdonosa, a Liberty Media számára első a profit, a régi hagyományos versenyhelyszínek nem élveznek privilégiumokat, ha maradni akarnak,

ki kell gazdálkodniuk a rendezési díjat, valamint a kor színvonalának megfelelő állapotba kell hozniuk a pályákat

- írja a Vezess.

Monza sincs biztonságban Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Monza szerződése is a 2025-ös szezon végéig érvényes, de a Forma-1 ügyvezető igazgatója, Stefano Domenicali elmondta, hogy mindenféleképpen javítania kell a helyszín állapotán Monzának, ha továbbra is szeretne a Forma-1-ben maradni.

és az ott megtalálható szolgálatatásoknak ki kell elégítenie azt az összeget, amit a helyszínre látogató emberek fizetnek a jegyekért. A következő évre már kész tervünk lehet a jövőre nézve."

140 napig tart majd az építkezés Monzában

Az építkezés egy nyitóceremónia után vette kezdetét a pálya célegyenesében, és a folyamat előreláthatóan 140 napig fog tartani - számolt be a Racingline.

A felújítás során építeni fognak

egy új aluljárót, ami magába foglalja az ezen kívül már három meglévő felújítását. Ez a szurkolók pályán való közlekedését segíti majd, mert az utóbbi években a nagy létszám miatt ebből adódtak komolyabb problémák. Emellett még a bokszban található épületeket és a nézőtereket fogják renoválni.

A Forma-1 vezetői emellett még a Paddock Club fejlesztését is hangsúlyosnak tartják, mert szerintük az ide látogató vendégek lehetőségein is javítani kell. Szerintük legfőképpen az önellátó létesítményeken szükséges eszközölni az újításokat.