Vágólapra másolva!
Szívszorító történetet látott napvilágot az egykori Forma-1-es pilóta, Innes Ireland lányáról. Apja halála után a gyerekkorában az F1-es cirkusz csillogását élvező Christianne egyszer csak az utcán találta magát, aki alkoholproblémákkal is küzdött.

Christianne Ireland felnőttként alkoholista és hajléktalan lett

„A Forma-1-es pilóták élete csupa csillogás, nekik és családjuknak pedig soha többé nem lesz gondjuk semmire." Sokan gondolják ezt, ha az F1-es versenyzők megélhetése kerül szóba, ám ez még 2024-ben sem fedi a valóságot, évtizedekkel korábban pedig pláne nem fedte.

Nem sak a csillogásról szól anno az F1 Forrás: Getty Images/Bernard Cahier/Bernard Cahier

A BBC a napokban szívszorító történetet osztott meg Christianne Ireland-ről, az egykori Forma-1-es pilóta Innes Ireland lányáról - vette észre a Rallycafe.

Hogy Christianne Ireland élete hol siklott félre, azt leginkább ő tudná megmondani, de pusztán a tény, hogy gyerekkorában egy Forma-1-es versenyző lányaként a csillogás vette körül, majd felnőttként alkoholista és hajléktalan lett, hatalmas kontrasztot állítva mutatja meg, hogy milyen gyorsan változhat meg valakinek az életet.

Ireand háromszor nősült - harmadik feleségét, a korábban az 1958-as világbajnok Mike Hawthorn-nal jegyben járó Jean Mandert halála előtt néhány hónappal vette el - és

három gyermeke született. Közülük két lány és egy fiú, Jamie, aki 1992-ben öngyilkosságot követett el.

A sors Christianne Ireland-el ennél kegyesebb volt. "Olyan volt, mint egy cirkuszban élni" – idézte fel a BBC-nek életének korai éveit.

A F1-sztár, Innes Ireland lánya visszatért a pokolból

Christianne 2016-ban, 58 évesen, két válással a háta mögött, alkoholistaként került az utcára.

„Reggel nyolcra el kellett hagynom a hostelt.

Nem voltam jártas a nagyvárosi életben, senkit nem ismertem arrafelé. A napom nagy részét az tette ki, hogy arra koncentráltam, hogy ne menjek el inni egyet, mert amint elkezdtem, elszabadult a pokol.

Egyes napokon nagyon rosszul voltam, és csak inni akartam."

Hogy kigyógyuljon az alkoholizmusból, elkezdett önkénteskedni egy jótékonysági szervezetnél Hampshire-ben, egy kis andoveri telephelyen. Néhány hónap után sikerült munkát találnia és lakást bérelnie, most, 65 évesen pedig a szervezet ellátási menedzsereként dolgozik és egy élelmiszer-ellátási projektben vesz részt.

Christianne Ireland hajléktalan lett Forrás: firstsportz.com

„Bizonyos szempontból úgy tekintek vissza erre, mint amikor

Csak egyik lábunkat rakjuk a másik elé, és a dolgok meg fognak történni."

Innes Ireland 1959 és 1966 között 50 nagydíjon állt rajthoz, ezek közül pedig egyet, az 1961-es USA Nagydíjat nyerte meg, ami a Team Lotus 79 grand prix-győzelmet számláló történetének első sikere is volt egyben.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!