Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur szerint nem elképzelhetetlen, hogy rotálni fogják a csapattagokat a hosszú versenynaptár miatt.

Nem egyeznek az üzleti és a csapatérdekek az F1-ben

Egyfelől értelemszerűen az üzleti érdekek azt követelnék meg, hogy tovább nyújtsák az így is hosszú versenynaptárt, addig a szerelők, csapattagok és pilóták nem feltétlenül rajonganak az ötletért.

Fred Vasseur forradalmi ötlettel állt elő Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur azt is kifejtette, hogy miért - írja a Motorsport.

„A legjobb megközelítésre van szükségünk a szerelők számára, mert ez része a teljesítménynek, ez része a megbízhatóságnak. N

em volt furcsa, hogy Abu-Dzabiban több hiba volt a boxkiállásoknál, mint néhány [más versenyen]? Azt hiszem, hogy mindenki kimerült volt"

– hívta fel a figyelmet Vasseur a szerelők leterheltségére a rekordhosszú naptár jelentette kihívás okán a RacingNews365.com közlés alapján. A csapatfőnök emiatt különleges ötlettel állt elő.

Különleges ötlet: jöhet a rotáció a szerelők között

„Ez azt jelenti, hogy el kell gondolkodnunk azon, hogy

talán legyen egy rotáció a szerelők tekintetében, vagy tartsunk meg [néhány] szerelőt a versenyekre, és legyen egy másik szerelői csoport otthon, akik vigyáznak az autókra, amikor azok visszatérnek a gyárba."

A pilótákat illetően Max Verstappen ellenzi a további terheket, amiket a csapatokra kívánnak róni a naptár bővülése miatt, de Norris és Alonso is a kételyeinek adott hangot.