Kiderült, mikor mutatja be a 2024-es F1-es autóját a Ferrari

F1 Abu Dhabi Testing 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one post-season prix racing sports testing tests united arab emirates world yas marina young drivers Carlos Sainz Ferrari post-season test Yas M
Carlos Sainz of Ferrari during the Formula 1 post-season test at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari 2024-es Forma-1-es autójának bemutatójára február 13-án kerül sor - árulta el a maranellói alakulat csapatfőnöke, Frederic Vasseur.

Valentin-nap előtt leplezik el le a 2024-es Ferrarit

A Ferrari bejelentette, hogy a 2024-es autójukat február 13-án, tehát egy nappal Valentin-nap előtt leplezik el. Azért ezt a dátumot jelölték ki Fred Vasseur csapatfőnök szerint, mert

a Ferrari 676-os kódnevű 2024-es autót időben fel akarják készíteni a Bahreinben esedékes szezon előtti tesztre

- írja a Motorsport.

Nemsokára leleplezik a Ferrari 2024-es autóját Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„A bemutató február 13-án lesz megtartva, tehát egy nappal a Valentin-nap előtt. Hogy miért? Mert egy nappal több időnk lesz a teszt előtt – modta viccelődve a csapatvezető. Komolyra fordítva elég szoros a menetrend. A tesztet egy kicsit tartjuk tavalyhoz képest, és elég nagy kihívás mindent összerakni" – tette hozzá Fred Vasseur.

Elárulta, hogy ez azt jelenti, hogy nem volt más lehetőségük.

de elég nagy kihívás, hogy minden készen álljon Bahreinre."

Frederic Vasseur: Nem kell ígérnem semmit

Az idei fioranói bemutatkozást nagy érdeklődés övezi, hiszen a maranellói alakulat jelentősen átszabja a konstrukcióját, hogy az fel tudja venni a versenyt a Red Bull domináns autójával.

„Nem kell ígérnem semmit" – jelentette ki Vasseur.

- A legjobb, ha arra koncentrálunk, amit teszünk, hogy teljesítsünk. Karácsonykor az ajándék csak ígéreteken alapul, és én nem akarok ígérgetni. Majd márciusban meglátjuk, hogy ez lesz-e a húsvéti ajándék."